Moaștele Papei Ioan Paul al II-lea, furate din catedrala din Spoleto

Ultima actualizare:

    Moaștele Papei Ioan Paul al II-lea erau depuse, provizoriu, la catedrala din Spoleto, Italiafoto: Getty Images
Moaștele Papei Ioan Paul al II-lea erau depuse, provizoriu, la catedrala din Spoleto, Italiafoto: Getty Images

Un relicvariu din aur și cristal conținând picături de sânge ale papei Ioan Paul al II-lea a fost furat de la catedrala din orașul italian Spoleto, situat în centru țării, a anunțat episcopul așezământului, potrivit Reuters, citat de Digi24.

Obiectul sacru a dispărut miercuri din altarul dedicat papei Ioan Paul al II-lea, care a murit în 2005, după 27 de ani de pontificat.

Un cleric care se îngrijea de catedrală pe timpul nopții a observat lipsa relicvariului, care avea în interior un flacon care conținea câteva picături din sângele papei. 

Moaștele, obiecte venerate de catolici, sunt de obicei bucăți din hainele sau trupul sfântului.

Moaștele furate din Spoleto erau ținute temporar în catedrală, până la inaugurarea uneia noi, în Umbria, închinată fostului papă.

Mesajul unui apropiat al Papei Ioan Paul al II-lea

„Înapoiați relicvariul catedralei și credincioșilor”, a îndemnat arhiepiscopul Renato Boccardo, un apropiat al papei Ioan Paul al II-lea, protrivit sursei citate.

Arhiepiscopul a mai spus că nu este clar dacă relicvariul a fost furat pentru recompensă, cum s-a mai întâmplat cu astfel de obiecte în Italia. Poliția verifică înregistrările de pe camerele video din interiorul și exteriorul catedralei.

Citește și:

Papa Ioan Paul al II-lea se autoflagela pentru iertarea păcatelor

Papa Ioan Paul al II-lea a fost primul suveran pontif neitalian, după 456 de ani

Karol Wojtyła s-a născut în 18 mai 1920, la Wadowice, Polonia, într-o familie modestă, fiu al unui ofiţer în retragere. Când era în vârstă de 9 ani şi-a pierdut mama. După absolvirea liceului, s-a înscris, în anul 1938, la cursurile Facultăţii de Litere şi Filozofie a Universităţii Jagiellone din Cracovia. În timpul celui de-al doilea război mondial şi al ocupaţiei naziste a Poloniei, Universitatea Jagiellonă a fost închisă şi Karol Wojtyla a fost nevoit să muncească într-o fabrică de produse chimice. Din anul 1942 a urmat studii universitare de teologie la Cracovia, iar la 1 noiembrie 1946 a fost hirotonit ca preot catolic. Urcă treptat treptele ierarhiei bisericești, devenind, în același timp și profesor la universități catolice. Este hirotonit episcop, în 1958, apoi arhiepiscop (1964) și, finalmente, în 1967, cardinal.

La moartea neașteptată a Papei Ioan Paul I, 28 septembrie 1978, după doar 33 de zile de pontificat, cardinalii au fost nevoiți să aleagă un nou urmaș al Sfântului Petru, așa cum e considerat fiecare dintre papi. Iar alesul a fost cardinalul Woytila care, în semn de respect pentru predecesorul lui, și-a ales același nume de papă. Avea să urmeze cel de-al treilea pontificat, ca durată, 26 de ani și jumătate, din istoria Vaticanului. Acțiunile lui Ioan Paul al II-lea au remodelat Biserica Catolică, din punct de vedere al imaginii publice, dar și ca importanță a influenței politice în plin „Război rece”, Suveranul Pontif acționând, practic, pe scena întregului mapamond, ca purtător al unui mesaj de credință, pace, dar și de libertate.

Citește și:

7 moaşte făcătoare de minuni

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net