O organizație non-guvernamentală musulmană a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru supraviețuitorii atentatului de la Manchester Arena și pentru familiile victimelor.


ONG-ul Muslim Engagement and Development (MEND) a reușit să strângă peste 2.300 de lire pentru familiile celor răniți sau decedați în urma exploziei de luni seară (22 mai), potrivit independent.co.uk.

„Este o parte fundamentală a credinței noastre să-i ajutăm pe cei nevoiași, indiferent de contextul lor social. Comunitatea musulmană stă umăr la umăr cu victimele (și familiile lor) în ceea ce privește aceste atrocități”, a declarat CEO-ul MEND, Dr. Shazad Amin.

Reprezentanții organizației au declarat că vor numi o firmă de stat sau de contabilitate pentru a distribui banii strânși către victime.

O altă campanie de strângere de fonduri este condusă de British Muslim Heritage Center, împreună cu alte organizații precum Islamic Society of Britain (Asociația Islamică din Marea Britanie), iar în numai câteva ore au fost strânse peste 700 de lire.

„Deși aceasta este o campanie condusă de musulmani, îi invităm să contribuie și pe prietenii noștri cu alte credințe sau pe cei fără vreo credință religioasă”, scrie pe pagina organizației care, de asemenea, se angajează să distribuie banii prin intermediul autorităților.

Luni seară (22 mai), un islamist radicalizat s-a detonat la Manchester Arena, în timpul unui concert, omorând 22 de persoane și rănind alte 59. 

Loading...