Modalitățile prin care Donald Trump ar putea deveni președintele SUA

Ultima actualizare:

    Donald Trump ar putea câștiga alegerile prezidențialeFoto: Getty
Donald Trump ar putea câștiga alegerile prezidențialeFoto: Getty

Dacă la început aproape nimeni nu-i dădea vreo șansă de câltig candidatului republican, Donald Trump, se pare că acum, cu doar șase zile înaintea alegerilor finale, miliardarul are foarte multe șanse de a deveni președintele Statelor Unite.

Donald Trump a cheltuit 25 de milioane de dolari pe publicitate în ultima etapă a campaniei sale electorale pe care a concentrat-o în state precum Colorado, Florida, Iowa, Maine, Michigan, New Mexico, Carolina de Nord, Ohio, Pennsylvania, Wisconsin, Virginia, Nevada și New Hampshire, informează CNN. Iată cum ar putea câștiga Trump obținând cele 270 de voturi de care mai are nevoie:

Dacă obține voturile clasei muncitoare din anumite state

Acesta ar fi visul candidatului republican, să dărâme „zidul” statelor Wisconsin, Michigan și Pennsylvania, pe care n-a reușit să le cucerească la Hillary Clinton. Harta de mai jos arată faptul că Trump ar putea câștiga dacă obție o victorie în statele Florida și Ohio.

Dacă Hillary pierde voturile republicanilor care sunt împotriva lui Trump

Dacă trei state americane care în prezent sunt cucerite de Hillary, ajung să fie câștigate de Trump, victoria sa este garantată. Nevada, New Hampshire și Colorado sunt state dominate de republicanii care până acum au fost împotriva lui Trump, dar dacă aceștia se răzgândesc în ultmiul moment, vom avea parte de o răsturnare de situație.

Dacă prezența afro-americanilor la urnele de vot scade

Există deja semne potrivit cărora tot mai mulți afro-americani din Carolina de Nord, Florida și Georgia absentează de la vot, spre deosebire de alegerile precedente. Nu trebuie să uităm că aceștia au fost mereu un element care a asigurat victoria Democraților.

Dacă latino-americanii nu votează așa cum ne-am aștepta

Dacă Donald Trump obține voturile statelor în care sunt concentrați cei mai mulți latino-americani, precum cele din vestul țării, ar putea asigura candidatului republican o victorie decisivă.

Dacă americanii din nord-estul SUA votează pentru Trump

Dacă deține New Hampshire, Trump poate să uite de suburbiile din Maine și să se îndrepte către cele din Philadelphia.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net