Moderna lucrează la o a treia doză de vaccin, necesară pentru imunizare în sezonul următor, iar serul ar putea fi disponibil în toamna acestui an în SUA, a transmis directorul general al companiei farmaceutice, Stephane Bancel.


Moderna speră ca o a treia doză suplimentară pentru vaccinul anti Covid-19 să fie disponibilă în toamnă, a declarat miercuri directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel, scrie CNBC. „Doresc să mă asigur că vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin, în toamnă, pentru a proteja oamenii în viitorul sezon de toamnă-iarnă în SUA”, a afirmat Bancel într-un interviu acordat emisiunii ”Squawk Box”.  Moderna speră să prezinte datele la autorităţile de reglementare în câteva luni, a spus Bancel, adăugând: "Obiectivul nostru este să muncim din greu pentru a fi pregătiţi până în toamnă".

stephane-bancel.jpg

Stephane Bancel, directorul general al companiei farmaceutice Moderna
Stephane Bancel anunță că Moderna lucrează la a treia doză de vaccin care ar putea preveni infecțiile în sezonul rece
Sursa foto: Forbes

Declaraţiile acesteia au avut loc la o zi după ce Moderna a anunţat că vaccinul său actual pentru Covid-19 are o eficacitate de peste 90%, la şase luni după administrarea celei de-a doua doze. Eficacitatea a fost de peste 95% împotriva formelor grave de boală, în acelaşi interval de timp, cea ce aduce compania mai aproape de obţinerea autorizaţiei definitive din partea autorităţilor de reglementare.

A treia doza de Moderna apare în contextul noilor mutații Covid

Luna trecută, Institutul Naţional pentru Sănătate al SUA a început să testeze o varietate de oferte din partea Moderna, pentru utilizarea unei a treia doze de vaccin, menită să crească protecţia imunitară, pe fondul îngrijorărilor în creştere legate de apariţia unor variante ale coronavirusului, inclusiv una descoperită prima oară în Africa de Sud, cunoscută şi sub numele de varianta B.1.351.

Abordarea Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente de a autoriza vaccinuri modificate pentru Covid-19 este similară cu cea pentru vaccinurile anuale pentru gripă, ceea ce înseamnă că acestea pot fi aprobate pentru utilizarea de urgenţă, fără studii clinice îndelungate.

 

 
 
Loading...