Modul terifiant în care femeile afgane sunt forțate să arate că sunt virgine

Ultima actualizare:

    Femeile și fetele din Afganistan care sunt acuzate de “crime morale” sunt închise în spatele gratiilor și supuse testelor virginitățiiFoto Getty
Femeile și fetele din Afganistan care sunt acuzate de “crime morale” sunt închise în spatele gratiilor și supuse testelor virginitățiiFoto Getty

Femeile și fetele afgane acuzate de așa-numitele “crime morale” riscă să fie condamnate la ani grei de închisoare pentru simplul fapt că s-au îndrăgostit sau au refuzat un mariaj forțat. În spatele gratiilor acestea sunt supuse la alte umilințe: să dovedească prin teste invazive și nesusținute științific că sunt virgine.

"Testul celor două degete"

Potrivit Refiner29, femeile și fetele din Afganistan care sunt acuzate de “crime morale” sunt închise în spatele gratiilor și sunt supuse unor teste umilitoare prin care sunt forțate să își dovedească virginitatea. Una dintre aceste practici cuprinde așa-numitul “test al celor două degete” care verifică dacă himenul este intact.

Minorele sunt forțate să își dovedească virginitatea

Aceasta este o metodă evazivă și nesusținută științific și medical. Comisia Independentă a Drepturilor Omului din Afganistan a constatat conform cercetărilor că 48 din 53 de tinere femei acuzate că au întreținut relații sexuale fără a fi măritate sunt supuse examenelor de dovedire a virginității. Unele dintre acestea au și vârsta de 13 ani.

Testele virginității sunt o gravă încălcare a drepturilor omului

Comisia Drepturilor Omului consideră aceste practici primitive drept o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului, abuz sexual și chiar tortură. Fără a mai menționa că testele de virginitate asupra minorelor pot avea efecte extreme de negative: traumă, depresie, atacuri de panică, pierderea încrederii de sine și stigmatizarea din partea societății.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net