Accidentul aviatic din Columbia de săptămâna trecută a zguduit o lume întreagă, nu doar pe cea a sportului. Aproape toți membrii unei întregi echipe de fotbal și-au pierdut viața, iar acum, cel mai tragic este momentul în care rudele trebuie să se consoleze cu drama dispariției celor care le erau atât de dragi.


Valdecia Paiva (25 de ani), soția unuia dintre jucătorii echipei Chapecoense, mijlocașul Gil, a trebuit să-i explice fiicei lor, Gabriella, de doar patru ani că tăticul ei nu se va mai întoarce acasă niciodată.

Valdecia (Val) urma să se mute împreună cu soțul și fiica lor într-o locuință nouă chiar la o zi după ce s-a întâmplat tragedia. Val a povestit în exclusivitate jurnaliștilor de la Daily Mail cât de greu a fost momentul în care i-a spus Gabriellei că tatăl ei a murit. Atunci când ea și-a reîntâlnit doar trupul neînsuflețit al soțului său, nu i-a venit să creadă că o asemenea dramă i se întâmplase ei. „Am fost șocată, dar știam că trebuia să-i spun lui Gabi mai devreme sau mai târziu. Am cerut ajutor de la psihologul clubului sportiv și ne-am așezat împreună pentru a-i spune, a fost cel mai dificil lucru.”

gil_si_fiicele.jpg

Chapecoense gil
Gil, alături cele două fiice ale sale
Foto: Facebook

„I-am spus că tati a avut un accident și că s-a rănit foarte foarte rău. Am insistat asupra rănirii pentru a o face să înțeleagă. I-am zis că Tatăl nostru din Ceruri va avea grijă de el și că acolo unde se află acum, nimeni nu-i va face rău și că este fericit, doar că nu mai poate să se întoarcă”, a declarat emoționată Val.

familia_lui_gil.jpg

Chapecoense
Gil și familia sa
Foto: Facebook

„Ea a început să plângă, s-a uitat la mine și a tot continuat să plângă, apoi m-a întrebat: «Mami, tati a murit?» Am început să plâng împreună cu ea și i-am spus: «Iubire, mami suferă și ea, îmi este foarte greu. Acum suntem împreună, trebuie să fim puternice pentru a trece peste asta»”.

Povestea emoționantă a pilotului erou din acidentul aviatic din Columbia: același destin ca tatăl său

pilot_erou.jpg

miguel quiroga
a moștenit pasiunea pentru aviație de la tătăl său, care de asemenea era pilot și a murit într-un accident aviatic
Foto: Daily Mail

Miguel „Micky” Quiroga (54 de ani) a fost pilotul care n-a mai putut controla avionul care transporta echipa de fotbal braziliană Chapecoense. Când a văzut că aeronava începea să aibă probleme la rețeaua electrică și că umrează să se prăbușească, a luat imediat decizia de a goli rezervorul cu combustibil pentru ca avionul să nu explodeze în momentul impactului, după cum informează Daily Mail. Dacă n-ar fi acționat astfel, spun specialiștii, nu ar fi existat niciun supraviețuitor.

Jurnaliștii au căutat mai multe detalii despre pilotul erou și au aflat că avea o poveste de viață emoționantă. Tatăl său, Orlando Quiroga, care de asemenea, a fost pilot, a murit tot într-un accident aviatic la vârsta de 53 de ani. Pe atunci, „Micky”, cum era poreclit, avea doar un an. Când a crescut, pasionat de fotbal, și-a construit propriul stadion pe care l-a numit după tatăl său, Estadio Olimpico Orlando Quiroga.

pilot.jpg

miguel quiroga
Pilotul Miguel Quiroga (dreapta) a golit rezervorul de combustibil alavionului când aeronava a început să aibă probleme la rețeaua electrică
Foto: Twitter

Miguel a dorit încă de mic să calce pe urmele părintelui său, cu toate că n-a apucat să-l cunoască. „După aceea, mama mea, Ilse Menacho, s-a întors în Cochabamba și peste câțiva ani s-a măritat cu un alt pilot, Abraham Prada, care lucra la Lloyd Aereo Boliviano și care și-a făcut propria companie aeriană. Am crescut printre avioane. Fratele meu mai mare, Edgar, este pilot, zboară peste Amazon. Eu sunt pilot, nepotul meu este pilot, la fel și fiul meu, duntem o familie de piloți. De ce? Cred că e un lucru genetic, care-ți transmite un simț pentru zbor. Un alt factor este exemplul. Vezi un anumit mod de viață care-ți place și vrei să ți-l însușești și tu”, spunea Miguel anul trecut, într-un interviu.

piloti.jpg

miguel quiroga
Miguel avea doar un an când tatăl său a murit, dar deși nu l-a cunoscut, a vrut mereu să-i calce pe urme
Foto: Daily Mail

Căsătorit cu Daniela Pinto, fiica unui senator brazilian, au împreună trei copii și au reușit să-și construiască un cămin în Epitaciolandia, la granița cu bolivia, în nordul Braziliei. Cei doi s-au folosit mereu de statutul și de relațiile pe care le aveau pentru a spori investițiile în orașul în care locuiau. La rândul lui, Miguel și-a folosit banii câștigați din aviație pentru a a aduce îmbunătățiri. Întreaga familie și prietenii sunt îndurerați de moartea lui Micky, dar sunt mândri că a plecat din această lume ca un erou.

Val a mai spus că a fost nevoită să ascundă toate pozele și alte amintiri cu Gil pentru a o ajuta pe Gabriella să treacă mai ușor peste pierderea suferită. „Am lăsat doar o fotografie pe ecranul calculatorului, cu noi patru (mai au împreună o fetiță, mai mare – n.r.) fericiți și zâmbitori. De câte ori trece pe lângă ea și o vede, pot observa tristețea care o apasă.”

val.jpg

Chapecoense
Val a fost nevoită să ascundă toate lucrurile care amintesc de Gil, pentru a o face pe fiica lor să treacă mai ușor peste tragedie
Foto: Facebook

Zilele acestea, Val și Gil urmau să celebreze șapte ani de căsnicie și chiar făcuseră înainte de tragedie o listă cu visele pe care doreau să și le îndeplinească în anul care urmează.

 
 
Loading...