Motivul bizar pentru care Harry și Meghan nu vor avea custodia propriilor copii! Regina este implicată

Ultima actualizare:

    Motivul pentru care Prințul Harry și Meghan Markle nu vor fi tutorii legali ai propriilor lor copii Foto Getty Images
Motivul pentru care Prințul Harry și Meghan Markle nu vor fi tutorii legali ai propriilor lor copii Foto Getty Images

Încă de când și-au unit destinele în frumoasa capelă a castelului Windsor, în urmă cu mai bine de trei luni, Prințul Harry și Meghan Markle au fost puși sub presiunea zvonurilor conform cărora familiei lor i se va mai adăuga cât de curând încă un membru. Cum speculațiile cu privire la mărirea familiei lor s-au înmulțit, presa britanică a dezvăluit cine va fi tutorele legal al copiilor lor, atunci când cei mici vor apărea. Iată regula ciudată care nu-i lasă pe părinții din familia regală britanică să aibă custodie deplină asupra propriilor copii!

Așa cum ne-am obișnuit deja, regulile după care regalitățile își urmează conduita în viață diferă de cele ale oamenilor obișnuiți. Dacă în orice altă familie tradițională părinții sunt cei care au custodia legală a copiilor lor, în familia regală britanică lucrurile stau puțin diferit. Harry și Meghan și-au exprimat în mai multe rânduri dorința de a fi părinți, iar în momentul în care fericitul eveniment va avea loc, cei doi se lor lovi de această regulă bizară a Casei Regale Britanice. Ducii de Sussex nu vor fi tutorii legali ai micuților lor, așa cum nici Ducii de Cambridge, William și Kate, care au deja trei copii, nu se bucură de acest privilegiu. 

Nici Ducii de Cambridge nu au custodia legală a celor trei copii pe care îi au împreună
Nici Ducii de Cambridge nu au custodia legală a celor trei copii pe care îi au împreună

Se pare că există o regulă care stipulează faptul că, din punct de vedere tehnic, suveranul sau suverana aflată la guvernare deține custodia asupra oricărei progenituri regale, în cazul de față, Regina Elisabeta a II-a. „Această situație datează de pe vremea Regelui George (care a domnit la începutul anilor 1700), iar legea nu s-a schimbat de atunci. El a făcut acest lucru deoarece avea o relație deficitară cu fiul său, viitorul Rege George al II-lea, și astfel a apărut această lege, care a făcut din Rege tutorele nepoților săi”, a explicat expertul regal Marlene Koenig, conform celor de la The Sun

Legea există de mai bine de 300 de ani

Se pare că Regina Elisabeta a II-a ia deciziile cu privire la orice lucru întreprinde nepoții ei. În cazul lui Harry și William, pe vremea când erau minori, lucrurile erau asemănătoare. Koening a explicat că Charles și Diana îi cereau permisiunea Suveranei atunci când plecau din țară cu cei mici. Deși ei erau părinții biologici ai celor doi, tot Regina avea ultimul cuvânt de spus în ceea ce privește creșterea și deplasarea celor doi prinți pe alte meleaguri. 

Bizar este că legea nu s-a schimbat de atunci și nici nu a fost abrogată, deși au trecut mai bine de 300 de ani. Totuși, expertul regal a adăugat că deși legea este încă în vigoare, în prezent reprezintă numai „o formalitate și nimic mai mult”.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net