Regizorul Oliver Stone adună informații pentru un nou film biografic despre actualul președinte al Federației Ruse. Pentru a crea o imagine mai clară în rândul americanilor despre liderul de Kremlin, regizorul i-a luat lui Vladimir Putin un interviu în care a vorbit deschis despre motivul pentru care nicio tentativă de asasinare nu a reușit.


În timpul interviului care va fi inclus în documentarul biografic despre Putin ce va cuprinde patru părți, Oliver Stone a adus în discuție și tentativele de asasinare a liderului de la Kremlin:

„De trei ori președinte și cinci tentative de asasinare, după câte mi s-a spus. Nu la fel de multe ca la Fidel Castro, pe care l-am intervievat. Cred că el a avut vreo 50”, a precizat regizorul american, potrivit cbcnews.com.

„Da, am vorbit cu Castro despre asta și mi-a spus: «Știi de ce sunt încă în viață?» L-am întrebat: «De ce?». «Pentru că am fost mereu cel care și-a ales personalul de securitate». Dar da, îmi fac meseria, ofițerii de securitate și-o fac pe-a lor și continuă acest lucru cu succes”, a declarat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a mai adăugat că are încredere deplină în cei care-i asigură siguranța și chiar dacă știe că de regulă, asasinările reușite sunt cele săvârșite chiar de oamenii de încredere ai unui președinte, Putin a mărturisit cu o atitudine rece, încrezătoare, că nu se teme de acest lucru: „Există un proverb rusesc: Cei care sunt destinați să moară de spânzurătoare, nu se vor îneca”.

Întrebat de Oliver Stone care crede că-i este destinul, Putin a replicat că „doar Dumnezeu ne cunoaște destinul”. Pentru președintele rus, nu felul cum va muri îl îngrijorează, ci lucrurile pe care apucă să le realizeze în această lume și felul cum se bucură de viață.

 
 
Loading...