Munceşti în Franţa şi câştigi 3.000 € lunar

Ultima actualizare:

Sunt acceptate 291 de meserii

Franţa a deschis larg porţile pe piaţa muncii pentru români. Deşi restricţiile au rămas în vigoare până la sfârşitul lui 2013, autorităţile franceze ne dau voie, totuşi, să ne angajăm în ţara lor. Ba mai mult, au dublat domeniile. Astfel, accesul pe piaţa muncii franceze a fost extins la 291 de meserii, faţă de cele 150 câte au fost până acum. Acestea fac parte din sectoare unde patronii reuşesc cu greu să facă angajări din rândul francezilor.

Se caută bancheri constructori şi bucătari

Printre domeniile în care e autorizat accesul românilor în Franţa se numără frizerie, tinichigerie auto, transport de mobilă sau întreţinerea spaţiilor verzi. De asemenea, în domeniul construcţiilor se caută muncitori, montori şi proiectanţi. În cel hotelier - bucătari, ospătari, în cel agricol, piscicol şi industrial poţi lucra ca sudor şi mecanic. Pe listă se află funcţii şi în domeniile comercial, informatic, bancar şi financiar. Salariile pornesc de la 1.150 € şi ajung la 3.000 €.

Autorizaţie de muncă

Pentru Franţa trebuie să ai o autorizaţie de muncă eliberată  de prefectură. Demersul pentru eliberarea ei îl va face angajatorul. Asta se va întâmpla până la 31 decembrie 2013, atunci când vom scăpa de restricţii.

Fără restricţii, din 31 decembrie

Statele din UE care încă menţin restricţiile pe piaţa internă a forţei de muncă pentru lucrătorii români şi bulgari sunt Marea Britanie, Irlanda, Germania, Franţa, Luxemburg, Malta, Olanda şi Austria. Toate acestea îşi vor deschide porţile la sfârşitul acestui an. Până atunci, cei care vor să muncească în aceste state au nevoie permise de muncă speciale.

Elveţia nu vrea români până în 2016

Pentru România sunt instituite măsuri tranzitorii până în 2016, cu posibilitatea prelungirii până în 2019. În prima etapă (2009 - 2016) sunt adoptate restricţii ale dreptului de angajare în Elveţia. Un angajator elveţian te primeşte dacă nu a găsit un cetăţean elveţian sau din celelalte state UE. Cea de-a doua etapă (2016-2019) reprezintă perioada în care se poate aplica o clauză de protecţie specială, în condiţiile în care românii vor da năvală peste ei.

Aici te poţi angaja «la liber»

Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Suedia şi Ungaria. Potrivit portalului Eures, al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în prezent există 24 de joburi disponibile în Norvegia, Polonia, Danemarca, Austria şi Slovacia. Norvegienii caută ingineri plătiţi cu 5.700 de euro pe lună, danezii - culegători de căpşuni plătiţi cu 0.6 euro /kg, austriecii vor drujbari, pentru un salariu de 1.300 de euro pe lună, slovacii medici stomatologi şi tâmplari, iar polonezii consultanţi monitorizare sisteme IT, cărora le oferă un salariu de 4000 zloti polonezi. Pentru mai multe detalii, intraţi pe site-ul www.eures.anofm.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net