28 de cetăţeni români, angajaţi ai unei companii de prelucrare a cărnii din Olanda, au fost confirmaţi cu coronavirus. Românii sunt asimptomatici şi au fost plasaţi în carantină, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).


Până în acest moment, muncitorii nu au apelat la ambasada României la Haga pentru asistență consulară, însă autoritățile române au fost asigurate că acestora li se asigură toate condițiile pe perioada carantinei și li se plătește concediul medical.

Muncitori români care lucrează la o fabrică de prelucrare a cărnii din Olanda, confirmați cu coronavirus

”Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Haga, s-a autosesizat prompt ca urmare a informaţiilor apărute în cursul zilei de ieri în mass-media locală, referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor persoane din provincia olandeză Gelderland, lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii, printre care se regăsesc şi 28 de cetăţeni români. Conform datelor preliminare, obţinute de la angajator, cei 28 de cetăţeni români confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 au fost plasaţi în carantină. Starea de sănătate a acestora este bună, toţi fiind asimptomatici”, a transmis, luni, MAE, printr-un comunicat de presă.

Reprezentaţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale  competente şi angajatorul lucrătorilor în vederea obţinerii de informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor infectate.

”MAE precizează că Serviciul de Sănătate Publică olandez monitorizează constant situaţia acestora, fiind vizitaţi zilnic de către medici. De asemenea, reprezentanţii angajatorului au menţionat că cetăţenilor români le sunt asigurate toate condiţiile de cazare şi masă, inclusiv plata concediului medical pe întreaga perioadă cât aceştia se vor afla în carantină”, a mai transmis MAE.

Cetăţenii români sunt cazaţi într-un spațiu folosit, de regulă, pentru petrecerea vacanţelor, transmis autoritățile.

Potrivit MAE, până în prezent, la Ambasada României la Haga nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români în cauză sau din partea membrilor de familie ai acestora. Totodată, misiunea diplomatică a solicitat angajatorului facilitarea dialogului direct cu cetăţenii români afectaţi.

Citește și: 

Focar de coronavirus la un abator din Germania, unde lucrează 500 de români. Peste 200 sunt infectați

Epidemia de coronavirus. Patru români repatriați din China, în carantină în Franța și Germania

 
 
Loading...
Citeste tot despre: