A murit primul câine depistat pozitiv cu COVID-19 în SUA. Buddy era un superb ciobănesc german

Ultima actualizare:

    Buddy, primul câine din SUA diagnosticat cu COVID-19, a muritFoto: Shutterstock
Buddy, primul câine din SUA diagnosticat cu COVID-19, a muritFoto: Shutterstock

Un ciobănesc german din Staten Island, în vârstă de 7 ani, pe nume Buddy a murit de coronavirus. Patrupedul a fost primul câine testat pozitiv pentru COVID-19 din Statele Unite ale Americii.

Deși se credea inițial că animalele nu sunt afectate de virus, Buddy a început să aibă probleme respiratorii la jumătatea lunii aprilie, nu după mult timp după ce proprietarul său, Robert Mahoney, a contractat COVID-19, a notat National Geographic. În perioada 21 aprilie – 15 mai, Buddy a continuat să slăbească și a devenit din ce în ce mai letargic.

A murit Buddy, primul câine din SUA depistat cu coronavirus

Proprietarii săi l-au dus la mai mulți medici veterinari, urmând un plan de tratament. În cele din urmă, Buddy a făcut testul COVID-19, rezultatul fiind pozitiv. Astfel, Buddy a devenit primul câine din Statele Unite confirmat cu noul tip de coronavirus.

Din nefericire, ciobănescu german nu și-a mai revenit din lupta cu coronavirusul. Conform doctorilor veterinari care l-au consultat, câinele suferea și de limfom, un timp de cancer care se pare că i-a grăbit sfârșitul.

„Nu este clar dacă boala l-a făcut mai susceptibil la contractarea coronavirusului sau dacă virusul l-a îmbolnăvit, ori dacă a fost doar un caz de sincronizare coincidentală”, a precizat unul dintre doctorii veterinari care l-au îngrijit pe Buddy, potrivit nypost.com.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net