Naftalanoterapia, noua modă a oamenilor cu bani. Staţiunea unde curge petrol la robinet

Ultima actualizare:
O noapte de cazare  costă între 200  şi 600 de dolari
O noapte de cazare costă între 200 şi 600 de dolari

Ce demenţă! Peste 100.000 de turişti iau cu asalt hotelurile de lux din Naftalan (Azerbaidjan) ­pentru a se spăla cu petrol. Ţiţeiul unic în toată ­lumea le umplu căzile ca să se îmbăieze în ­substanţa vâscoasă.

Naftalanoterapia (n.r. tratarea bolilor cu petrol) e la mare căutare datorită proprietăţilor miraculoase pe care ţiţeiul le are asupra organismului. Petrolul de la Naftalan, din centrul Azerbaidjanului, este unic în lume, vindecând până la 40 de boli. În ultimii ani, staţiunea a devenit ţinta amatorilor de lux care preferă să se bălăcească într-o cadă aurită în substanţa vâscoasă.

Temperatura  optimă de îmbăiere  este de 38˚C
Temperatura optimă de îmbăiere este de 38˚C

Nu mai contează că mânjesc robineţii din aur şi marmura albă, atâta timp cât rezultatele tratamentului se văd pe pielea lor. “Aurul negru” este la discreţie în centrele de înfrumuseţare, iar hotelurile de lux l-au inclus în loc de tradiţionala baie cu spumă şi săruri. Doamnele nu se uită deloc la bani şi se dezbracă de hainele de firmă ca să se îmbăieze în ţiţei.


    Temperatura  optimă de îmbăiere  este de 38˚C
Temperatura optimă de îmbăiere este de 38˚C

O şedinţă costă în jur de 506 dolari şi durează circa 6-8 minute. Specialiştii recomandă ca băile să dureze maximum 10 minute, altfel există riscul de a irita pielea, şi interzic fumatul. Doar nu vor să vadă hotelul sărind în aer din cauza băilor inflamabile. După baie, resturile de petrol trebuie îndepărtate de pe corp cu ajutorul unor lame speciale. Apoi, se şterge delicat pielea şi abia în final se face un duş. Fiecare şedinţă trebuie finalizată cu odihnă circa 20-30 de minute. Terapia dă roade numai dacă se fac între 4 şi 5 de astfel de şedinţe.

Click! spune

Petrolul de aici conţine potasiu, calciu, magneziu, iod, clor, carbonat de potasiu şi zinc şi exercită asupra pielii şi mucoaselor o acţiune emolientă, resorbantă, dezinfectantă, cicatrizantă, antialergică şi calmantă. Băile de petrol naftalan sunt indicate în psoriazis, eczemă cronică, neurodermită, urticarie, artrită, disfuncţiii ovariene şi infertilitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net