Nancy Reagan, soția fostului președinte american Ronald Reagan, a murit

Ultima actualizare:

    Nancy Reagan rămâne un simbol în istoria lumiiFoto: Getty
Nancy Reagan rămâne un simbol în istoria lumiiFoto: Getty

Nancy Reagan, soția celui de-al 40-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan, s-a stins din viață duminică (6 martie), la venerabila vârstă de 94 de ani. Suferea de mai mulți ani de serioase probleme de sănătate.

Fosta Primă Doamnă a fost găsită moartă în casa ei din Los Angeles. Nancy Reagan va rămâne pentru totdeauna în memoria oamenilor pentru loialitatea de care a dat dovadă față de soțul său, după încercarea de asasinare asupra acestuia, în 1981, dar și în ultimii ani de viață ai fostului președinte, care s-a luptat în ultimii ani de viață cu o boală nemiloasă, Alzheimer.

Conform celor de la ABC News, Nancy a îndurat deseori critici din partea celor care au văzut stilul ei vestimentar nepotrivit pentru o primă doamnă a Americii, "funcție" pe care a îndeplinit-o între 1981 și 1989.

Nancy și Ronald Reagan au fost căsătoriți 54 de ani
Nancy și Ronald Reagan au fost căsătoriți 54 de ani

Anul 1994, când soțul său a fost diagnosticat cu Alzheimer, a reprezentat pentru doamna Reagan momentul care a determinat-o să se transforme într-un important susținător și purtător de cuvânt al celor afectați de boală. De asemenea, a înființat Fundația Ronald & Nancy Reagan, în Chicago, cu scopul de a facilita cercetările cu privire la Alzheimer.

Nancy Reagan s-a ocupat și de carieră, căci a jucat în 11 filme la Hollywood. În 1957 chiar a apărut alături de soțul său într-o peliculă despre cel de-al Doilea Război Mondial, "Hellcats of the Navy".

Nancy și Ronald Reagan s-au căsătorit în 4 martie 1952, în Los Angeles. Cei doi au fost împreună 54 de ani, până la moartea fostul președinte american, la vârsta de 93 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net