Încă de pe acum se prefigurează ca ediţia de anul viitor a Guinness World of Records să fie cea mai nebună din istorie! De la tras cu arcul la ţintă cu ajutorul picioarelor şi până la acte de magie cu cărţi realizate în paraşută, experţii Guinness World of Records au trebuit să aleagă dintre toate cele 50.000 de solicitări primite.


Demenţă totală! Cine a spus că eroii din Cartea Recordurilor nu au toate ţiglele pe casă nu a greşit cu absolut nimic! 

Şi pentru că, practic, oricine poate deveni recordman dacă este mai rapid, mai înalt sau mai puternic, specialiştii Guinness au un rol deosebit de important în selectarea celor 50.000 de solicitări de omologare (n.r. adică aproape 1.000 de cereri săptămânal) primite la redacţie. 

c222-23-peglob-foto2-90-60-martin-reese-joaca-carti-in-parasuta.jpg

Magicianul Martin Rees a făcut 11 trucuri cu cărţile de joc în timp ce sărea cu paraşuta

Printre titlurile recordurilor din ediţia 2020 menţionăm câteva ciudăţenii extrem de elaborate. Cel mai scump milkshake din lume a fost creat la New York şi costă 100 de dolari. 

Este făcut din lapte de măgăriţă, îngheţată, vanilie, caramel, cocos, nuci cireşe maraschino şi se serveşte într-un pahar încrustat cu cristale Swarovski. 

c322-23-peglob-kevin-nicks-cel-mai-rapid-cotet.jpg

Kevin Nicks s-a plimbat 45.000 km cu un coteţ dotat cu motor de Audi RS4 4.2 V8, cu o viteză de 135 km/h

Un loc special în ediţia de anul viitor îl ocupă Brittany Walsh, din Portland, Oregon, care a fost o viaţă întreagă acrobat la circ. Ea a reuşit să tragă direct la ţintă stând în mâini şi folosindu-se de picioare de la o distanţă de 13 de metri. 

Walsh a lucrat timp de 11 ani la un circ şi se antrenează de câţiva ani buni în Las Vegas, unde face reprezentaţii aproape în fiecare seară. 

c422-23-peglob-lisa-pitman-sparge-scanduri-de-pin-cu-o-mana.jpg

Lisa Pitman, din Kent, a spart 230 de scânduri de pin cu o singură mână, într-un minut

Magicianul Martin Rees a reuşit imposibilul: a făcut 11 trucuri cu cărţile de joc în timp ce sărea cu paraşuta şi opt scamatorii, tot cu cărţi, într-un tunel cu vânturi de aproape 70 km/h. 

Rees deţine recordul şi la ghicirea a 24 de cărţi, din teancuri diferite, legat la ochi, în decurs de un minut. Cel mai rapid coteţ de grădină din lume a fost creat de Kevin Nicks, de 54 de ani, din Chipping Norton, Oxfordshire. 

c522-23-peglob-getti-kehayova-hula-hoop.jpg

Getti Kehayova a învârtit cel mai mare cerc de hula hoop din lume, cu un diametru de 5,18 metri

Bărbatul s-a plimbat 45.000 km cu coteţul montat peste un motor de Audi RS4 4.2 V8, cu o viteză de peste 135 km/h pentru a obţine mult râvnitul titlu. 

Britanicii Chris şi Lisa Pitman, din Kent, şi-au zdrelit mâinile pentru un titlu spărgând cele mai multe scânduri de pin: el a crăpat 315 scânduri cu o mână în decurs de un minut, în timp ce ea a spart 230, tot cu o singură mână. 

c622-23-peglob-ben-nuttall-duble-cu-greutati-de-cinci-kile.jpg

Ben Nuttall a făcut ”duble” cu mingea de fotbal timp de un minut cu greutăţi de 5 kg la glezne

Cea mai mare colecţie de troli din lume o deţine Sherry Groom. Americanca din Ohio şi-a deschis propriul muzeu, unde vizitatorii pot admira cele 22.000 de păpuşele colorate. 

Getti Kehayova a învârtit cel mai mare cerc de hula hoop din lume, cu un diametru de 5,18 metri timp de aproape un minut, realizând astfel imposibilul. Ben Nuttall a reuşit să facă duble cu mingea de fotbal timp de un minut în timp ce avea la glezne greutăţi de 5 kg. 

c722-23-peglob-carrie-swidecki-dans-50-de-ore.jpg

Carrie Sweidecki, din Bakersfield, a dansat încontinuu timp de peste 15 ore

Profesoara de dans Carrie Sweidecki, din Bakersfield, SUA, a reuşit să intre în Cartea Recordurilor după un maraton de dans care a durat peste 15 ore. 

 

 
 
Loading...