Negocieri secrete între Erdogan și Putin. Au făcut pace după 9 luni de dispute

Ultima actualizare:

    Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin au făcut pace la Sankt-Petersburgfoto: AP
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin au făcut pace la Sankt-Petersburgfoto: AP

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și președintele rus Vladimir Putin au luat parte la negocieri secrete, marți (9 august), în capitala Rusiei Imperiale. Cei doi au făcut pace după 9 luni de dispute diplomatice tensionate și un puci eșuat.

Erdogan l-a numit pe Putin „dragul meu prieten” într-o conferință de presă, la Sankt-Petersburg, precizând că legăturile turco-ruse sunt, acum, mai strânse ca niciodată. Potrivit știripesurse.ro, șeful statului turc, aflat la prima vizită peste hotare după puci, a declarat că gazoductul Turkish Stream (un proiect turco-rus, n.r.), va fi construit cât mai curând, scopul fiind acela de a fi extins în Europa.

„Dragul meu prieten, domnul președinte, și eu avem o poziție comună, ceea ce demonstrează că avem voința de a arăta restului lumii că vom acționa ca niște țări prietene”, a declarat Erdogan. „Relația turco-rusă va continua să se amelioreze și credem că este mult mai puternică decât era”, a adăugat.

În contextul deteriorării relațiilor diplomatice dintre cei doi șefi de stat, după ce aramata turcă a doborât un avion de luptă rus anul trecut, Erdogan a mai menționat că discuțiile privind reluarea curselor charter din Rusia în Turcia vor fi accelerate. În plus, agerpres.ro scrie că cele două țări își reintroduc obiectivul de a atinge anual 100 de miliarde de dolari în schimburi comerciale.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net