Noi reguli de vot la Eurovision 2016

Ultima actualizare:

    Anul acesta, voturile juriului nu vor influența voturile publicului.Foto EBU
Anul acesta, voturile juriului nu vor influența voturile publicului.Foto EBU

Anul acesta regulile de vot la Eurovision s-au schimbat, nu doar pentru etapa națională, ci și pentru cea europeană. În anii precedenți, voturile publicului și juriului din fiecare țară erau combinate pentru a-l desemna pe cel care merge în finală. Acum, voturile juriului fiecărei țări și cele ale publicului vor fi separate.

Supervizorul executiv al Eurovision Song Contest a afirmat că acest sistem de vot este un „mare pas înainte” care va crea un concurs mai bun și va întări competiția, relatează BBC. Același sistem de vot va fi folosit și în semifinale. Cei care vor să afle cum a votat țara lor, scorul din fiecare țară participantă va fi afișat pe site-ul oficial al concursului Eurovision 2016.

Iată cum va funcționa noul sistem de vot:

- Fiecare țară participantă va putea primi din partea celor cinci membri ai juriului maximum 12 puncte (voturile juriului și ale publicului nu vor mai fi astfel combinate)

- Noul sistem va însemna că o țară, chiar dacă va fi clasată pe locuri inferioare de către juriu, acest lucru nu va afecta votul publicului. Votul juriului nu poate influența votul publicului și invers.- După ce voturile juriului vor fi numărate, vor fi combinate voturile obținute prin televoting, asigurându-se astfel câte un punctaj pentru fiecare țară. Aceste rezultate obținute prin televoting vor fi anunțate începând cu țara care a obținut cel mai mic punctaj și terminând cu cea care are cel mare punctaj.- Organizatorii vor să creeze un concurs mai incitant pentru că până acum, telespectatorii știau care va fi câștigătorul înainte de a se termina votarea.- Anul acesta, nimeni nu va ști câștigătorul până la finalul votului.

Marea finală a Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, în Suedia, în ziua de 14 mai.

Astfel va funcționa sistemul de vot la nivel european:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net