Nouă soldați au murit în Libia, în urma unui atac revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic

Ultima actualizare:

    Nouă soldați au fost uciși în Libia, în urma unui atac organzat de gruparea Stat Islamic
Nouă soldați au fost uciși în Libia, în urma unui atac organzat de gruparea Stat Islamic

Nouă soldaţi au fost ucişi sâmbătă, 4 mai, într-un atac revendicat de organizaţia Stat Islamic, care a avut loc pe un câmp de antrenament ce aparţine forţelor libiene estice ale mareşalului Khalifa Haftar.

Atacul a avut loc în oraşul Sebha (Sabha), care este vizat de diverse grupări armate. Mareșalul Haftar şi-a concentrat efectivele în nord-vest, unde s-au aflat în ultima lună implicate într-o luptă pentru capitala Tripoli cu luptători aliaţi guvernului recunoscut internaţional, relatează news.ro.

Pe parcursul nopţii trecute au avut loc mai multe înfruntări la periferia oraşului Tripoli, cu forţele rivale folosindu-se de artilerie, potrivit locuitorilor.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Sebha. Luptătorii ei au ucis sau rănit 16 oameni şi au eliberat alţi militanţi din închisoare, a transmis organizaţia într-un comunicat publicat online la scurt timp după ata.

O sursă militară a confirmat că o închisoare din interiorul câmpului Jabril Baba a fost luată cu asalt, însă nu a dat detalii. Potrivivt primelor informații, spitalul din Sebha a transmis că nouă persoane și-au pierdut viața.

Zona în care a avut loc atacul este stăpânită de haos de când a fost răsturnat regimiul Muammar Gaddafi, cel care a condus Libia pe o perioadă de 42 de ani.

Organizaţia Stat Islamic este activă în sudul ţării, unde s-a retras după pierderea controlului oraşului Sirt, din centru, în decembrie 2016.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net