Noua tulpină a coronavirusului „nu este scăpată de sub control”, potrivit OMS

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, cu transmitere mai ridicată, "nu este scăpată de sub control", a afirmat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care cere aplicarea măsurilor sanitare, scrie AFP.

„Am avut un R0 (rată de reproducere a virusului) mult mai ridicată decât 1,5 în diferite momente ale acestei pandemii şi am stăpânit-o. Această situaţie nu este, în acest sens, scăpată de sub control", a declarat responsabilul cu situaţiile de urgenţă la OMS, Michael Ryan, în conferinţa de presă. 

Noua variantă de virus, pe care cercetătorii britanici au numit-o “VUI - 202012/01”, include o mutaţie în regiunea genomului viral care codifică proteina cu ţepi. În teorie, aceasta ar putea avea ca rezultat răspândirea mai uşoară între oameni a Covid-19.

În prezent, nu există dovezi că varianta ar provoaca infecţii severe cu Covid-19, sau că ar face vaccinurile mai puţin eficiente, au spus oamenii de ştiinţă, informează news.ro.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net