Noua tulpină de coronavirus a trecut granițele Marii Britanii. 33 de persoane infectate în Danemarca şi alte cazuri în Germania și Singapore

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

O femeie care a zburat de la Londra la Frankfurt, la finalul săptămânii trecute, era infectată cu noua tulpină de coronavirus, o variantă mult mai contagioasă, au declarat oficiali germani citaţi de Deutsche Welle.

 Trei persoane care au avut contact apropiat cu ea au intrat în izolare. Între timp, în Danemarca au fost identificate 33 de persoane infectate cu mutaţia virusului. SIngapore a confirmat primul caz de infectare cu această variantă mutată a SARS-CoV-2.

Noua mutație a virusului a „clătorit” și în Germania, Singapore și Danemarca

Autorităţile germane au confirmat joi prezenţa noii tulpini a coronavirusului pe teritoriul ţării, lucru care contribuie la teama că aceasta ar putea începe să se răspândească în afara Marii Britanii şi Africii de Sud.O femeie care a zburat duminica trecută de pe Aerportul Heathrow din Londra a avut rezultatul pozitiv la testul efectuat pe aerportul din Frankfurt.

O analiză genetică a unei mostre la un laborator din Berlin a relevat infectarea cu B.1.1.7, aşa cum este numită noua tulpină a coronavirusului, au spus, într-un comunicat de presă, autorităţile germane din landul Baden-Württenberg, potrivit Deutsche Welle.

„E primul caz înregistrat în Germania”, au precizat autorităţile. Femeia, care a zburat în Germania pentru a îşi vizita rudele, a fost luată de rude de la aeroport şi de atunci a fost izolată în casa familiei din Baden-Wuerttemberg, a explicat ministrul Sănătăţii.

 De când a intrat în izolare, aceasta are simptome uşoare. Trei persoane care au fost în contact apropiat cu femeia au intrat şi ele în carantină, conform declaraţiei de presă. 

 Germania a suspendat zborurile din Marea Britanie doar la câteva ore după ce a aterizat cursa aeriană în care a venit femeia. Multe alte ţări din lume au impus restricţii similare în speranţa că vor opri răspândirea virusului. 

 Institutul de Sănătate din Danemarca a anunţat că a depistat 33 de cazuri infectate cu noua tulpină a SARS-CoV-2. Infectările au fost descoperite între 14 noiembrie şi 14 decembrie în regiunea oraşului Copenjaga precum şi în Nordul Jutlans, Sudul Danemarcei şi Zeelanda.

 Institutul a precizat că răspândirea virusului arată că varianta mult mai contagioasă a câştigat mai mult teren în ţara nordică. Şi Singapore a confirmat primul caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus, potrivit news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net