Noua Zeelandă a intrat în carantină națională după doar un singur caz de Covid!

Ultima actualizare:

    Jacinda Arden, premierul Noii ZeelandeFoto: Getty Images
Jacinda Arden, premierul Noii ZeelandeFoto: Getty Images

Noua Zeelandă a anunțat că intră în carantină națională de miercuri noapte (18 august) după ce a fost detectat un caz de Covid-19, primul în decurs de jumătate de an.

Noua Zeelandă este în alertă de gradul 4 - cel mai ridicat nivel de carantină - pentru cel puţin trei zile, iar regiunile Auckland şi Coromandel, pentru patru până la şapte zile. Mai mult de un an în Noua Zeelandă nivelul de alertă a fost până la 4, însă acest nou caz este considerat primul cauzat de varianta Delta şi transmis comunitar.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani din regiunea Auckland, care călătorise în Coromandel cu câteva zile înainte de a fi testat, potrivit news.ro.

Jacinda Arden: "Trebuie să acţionăm puternic şi devreme"

Prim-ministrul Jacinda Arden a declarat: „Delta a fost denumită schimbător de joc, şi este. Asta înseamnă că, din nou, trebuie să acţionăm puternic şi devreme pentru a opri răspândirea. Am văzut ce se poate întâmpla în alte părţi dacă nu reuşim să o stăpânim. Avem o singură şansă”.

De la începutul pandemiei, Noua Zeelandă - ţară cu circa 5 milioane de locuitori - a înregistrat aproximativ 2.930 de cazuri de Covid-19 şi 26 de decese asociate.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net