O bandă de români a furat 273 de maşini de lux din Spania. Cum acţionau

Ultima actualizare:

    Românii din gruparea infracţională acţionau de două-trei ori pe săptămână
Românii din gruparea infracţională acţionau de două-trei ori pe săptămână

O grupare infracţională formată din români, africani şi paraguayeni a furat nu mai puţin de 273 de maşini de lux, în plină zi, pe perioada carantinei din Spania. Românii se ocupau efectiv de furturi şi erau specialişti în mecanica de precizie, electronică şi sisteme de control al automatizării.

Garda Civilă din Spania a arestat şapte persoane acuzate că au furat peste 270 de maşini de lux pentru a le dezmembra. Grupul infracţional a furat multe dintre vehicule în plină zi, profitând de carantina impusă din cauza pandemiei, arată heraldo.es. Cei arestaţi în această operaţiune, numită „Gran Manzanal”, sunt de origine spaniolă, africană, română şi paraguayană. Liderul grupării este un spaniol, care conducea afaceri juridice, potrivit Gărzii Civile.

În cadrul operaţiunii au fost recuperate 64 de vehicule şi mii de piese de la alte 209 maşini care fuseseră dezmembrate. Garda Civilă estimează că valoarea efectelor recuperate depăşeşte 2,3 milioane de euro.  Transporturile erau efectuate în camioane închiriate cu folosirea unor foi de parcurs falsificate, emise de companii controlate de liderul organizaţiei.

Anchetatorii au descoperit un depozit situat în localitatea Fuenlabrada, din apropiere de Madrid, unde au fost găsite vehicule de lux, anunţate ca fiind furate, care erau dezmembrate. Ulterior, au fost descoperite alte patru depozite în zona Madridului.Furturile erau comise de două-trei ori pe săptămână, în timpul zilei, când infractorii profitau de carantina totală a populaţiei. Românii implicaţi aveau cunoştinţe avansate în mecanica de precizie, electronică, sisteme de control al automatizării. Ei facilitau deschiderea maşinilor şi dezactivarea celor mai moderne sisteme de securitate a vehiculelor. După ce porneau vehiculul, românii îl parcau într-un centru departe de locul furtului. După câteva zile, un alt grup era însărcinat cu mutarea maşinilor în depozitele şi fermele în care se efectuau dezmembrarea şi ambalarea pieselor destinate pieţei negre.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net