O bătrânică a fost pusă la pământ de poliţişti, cu electroşocuri, pentru că aduna păpădii

Ultima actualizare:

    Bătrânica a fost pusă la pământ de poliţişti, în ciuda protestelor nepoatei acesteiaFoto: Captură video
Bătrânica a fost pusă la pământ de poliţişti, în ciuda protestelor nepoatei acesteiaFoto: Captură video

Poliţia din statul american Georgia a comis o eroare care a atras un val de indignare din partea locuitorilor în urma unui incident în care protagonista a fost o femeie de 87 de ani, nevorbitoare de limba engleză.

Femeia avea în mână un cuţit căci intenţiona să culeagă nişte păpădii pentru a preapra nişte leacuri medicinale atunci când poliţiştii i-au solicitat să arunce arma la pământ. Nevorbind engleza şi neînţelegând ce îi solicită oamenii legii ea nu s-a supus comenzii aşadar poliţiştii au doborât-o folosindu-se de arma cu electroşocuri. 

Bătrânica a creat panică în cartierul liniştit Chatsworth din Georgia. Femeia culegea păpădii în apropierea casei ei, cu un cuţit de bucătărie. Cineva a văzut-o şi, neînţelegând ce face, a chemat poliţia, căci în apropiere se aflau copii. Trei poliţişti s-au deplasat rapid la faţa locului şi au somat-o pe bătrână să arunce cuţitul. Originară din Siria, aceasta nu înţelegea engleza, aşa că nu s-a supus. Poliţiştii au folosit arma cu electroşocuri şi au dus-o la secţie unde au reţinut-o timp de câteva ore, în ciuda faptului că nepoata care o însoţea pe bătrână le-a explicat că aceasta nu înţelege deloc limba engleză. 

Conducerea poliţiei a descis o anchetă în acest caz, dar este de părere că modul în care au acţionat oamenii legii este unul corect întrucât oricine poate reprezenta un pericol atunci când este înarmat cu un un cuţit, chiar şi o bătrânică în vârstă de 87 de ani. Şeful poliţiei locale a încercat să furnizeze o explicaţie pentru modul în care au decis să acţioneze subalternii săi. “Natura apelului, o femeie cu un cuţit în apropierea unui after-school, a fost de ajuns să determine o reacţie imediată”, a declarat acesta. 

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net