O celebră bloggeriță din România a reușit să se mărite în Dubai, după ce inițial statul român îi stricase ziua nunții

Ultima actualizare:

    Raluca Mureșan și soțul ei, în cea mai fericită zi a lorfoto: Facebook / Raluca Mureșan
Raluca Mureșan și soțul ei, în cea mai fericită zi a lorfoto: Facebook / Raluca Mureșan

Și-a văzut visul împlinit, dar cu mari emoții și eforturi. Raluca Mureşan, consultant şi blogger de călătorie, a spus un "Da" hotărât pe 2 decembrie, în Dubai, chiar de Ziua Națională a Emiratelor Arabe Unite. Fericitul eveniment vine însă la o săptămână după o nefericită experiență trăită la Consulatul României din Dubai, din cauza neglijenței unor funcționari. Practic, atunci s-a trezit cu nunta anulată.

Raluca Mureșan, o româncă stabilită în Emiratele Arabe Unite, a povestit săptămâna trecută cum ceea ce ar fi trebuit să fie una dintre cele mai fericite zile din viața ei s-a transformat într-un fiasco. Raluca a mers îmbrăcată în rochie de mireasă să se căsătorească civil la Consulatul din Dubai unde, după o lungă așteptare, a aflat că nu poate fi oficiată căsătoria, pentru că totul a fost "o greșeală din sistem", iar actele ar fi trebuit depuse la ghișeu, și nu online, așa cum procedase ea.

"Am plecat de acolo devastați efectiv, dezamăgiți și plini de furie. Și simțindu-ne ca doi clovni, care s-au pregătit pentru cea mai fericită zi din viața lor și au fost umiliți și batjocoriți. A fost oribil. Atâta nepăsare, indolență, incompetență", a scris românca pe Facebook, pe data de 23 noiembrie, la o zi după eșecul nunții.

Totul e bine când se termină cu bine
Totul e bine când se termină cu bine

Raluca a reușit să se mărite de ziua Dubaiului

Dar iată că apelul ei disperat nu a rămas fără ecou, iar azi, pe 2 decembrie, chiar de Ziua Națională a Emiratelor Arabe Unite, Raluca Mureşan a reușit să se căsătorească. Ea a făcut anunțul pe rețelele sociale, alături de câteva fotografii superbe, de la eveniment. "2 decembrie. O zi mult așteptată pentru noi și pentru noi și pentru cei care au crezut în dragostea noastră", a scris Raluca pe Facebook.

Citește pe Adevarul.ro situația incredibilă pe care a trăit-o Raluca în ziua nunții

Punctul de vedere al MAE

După ce și-a expus pățania îjn mediul online, Raluca a revenit și cu punctul de vedere al MAE, pe care îl puteți citi integral aici.

"Cu referire la situația cetățenilor români care s-au prezentat în data de 22 noiembrie la Consulatul General al României la Dubai în vederea oficierii căsătoriei, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face următoarele precizări:

  • Ca urmare a mesajelor publicate pe social media cu privire la acest incident, conducerea MAE a dispus verificarea de urgență a comportamentului funcționarului consular în cazul semnalat și a modului în care a fost gestionat dialogul cu cetățenii români care s-au prezentat la consulat.
  • MAE regretă pe deplin situația creată și consecințele neplăcute pentru persoanele implicate.
  • MAE reiterează faptul că a fost deja declanșat, ca demers prioritar, un amplu proces de analiză internă care vizează identificarea măsurilor necesare, inclusiv a celor care vor presupune eventuale modificări legislative, pentru implementarea unor proceduri de debirocratizare a serviciilor consulare. Astfel, este în curs un demers amplu de evaluare pentru identificarea serviciilor consulare care ar putea fi efectuate exclusiv online, fără prezentarea solicitantului la sediul misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare, cu luarea în considerare inclusiv a modificărilor legislative necesare în acest scop.
  • Totodată, conducerea MAE a dispus reanalizarea și modificarea textelor generate automat de platforma  www.e-consulat.ro pentru evitarea mesajelor neclare care pot induce solicitantul în eroare.
  • Cu privire la situația specifică semnalată, MAE precizează că, în data de 3 noiembrie a.c., persoanele în cauză au formulat o cerere online pentru o programare în vederea depunerii documentelor necesare încheierii unei căsătorii. Conform normelor de aplicare a Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, republicată, cu modificările și completările ulterioare, înainte de oficierea căsătoriei, dosarul complet trebuie depus personal la sediul misiunii diplomatice, se semnează declarațiile în fața consulului și se efectuează programarea pentru oficierea căsătoriei, care poate avea loc, conform legii, numai după 10 zile de la data depunerii documentelor.
image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net