O deputată din Iran a murit din cauza coronavirusului. Opt politicieni, victime ale virusului

Ultima actualizare:

    Fatemeh Rahbar a murit din cauza coronavirusului
Fatemeh Rahbar a murit din cauza coronavirusului

O deputată iraniană, recent aleasă în Parlament, a decedat sâmbătă din cauza Covid-19, a indicat agenţia Irna, care a anunţat moartea altor şapte politiceni sau lideri de la începutul epidemiei în Iran, potrivti AFP.

Fatemeh Rahbar, 55 de ani, făcea parte dintre candidaţii conservatori aleşi în februarie la Teheran în urma legislativelor marcate de cel mai marea absenteism întregistrat în istoria Republicii islamice. Rahbar este al doilea membru al Parlamentului care a decedat din cauza noului coronavirus. În total, opt politicieni sau lideri iranieni, între care un consilier al ministrului iranian al Afacerilor externe, Hossein Sheikholeslam, au murit din cauza bolii în Iran.  

Ministrul Sănătăţii a anunţat vineri decesul a altor 17 persoane infectate de virus, ridicând numărul morţilor la 124 în ţară. 31 de provincii din Iran sunt afectate.  Numărul contaminărilor în Iran a ajuns la 4.747 după ce "1.234 de noi cazuri de persoane infectate au fost confirmate, ceea ce este un record pentru aceste zile", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianouche Jahanpour, în timpul unei conferinţe de presă televizate. 

Vineri, Iranul a crescut măsurile de restricţie a circulaţiei pentru a limita propagarea virusului. Joi, autorităţile au anunţat deja închiderea şcolilor şi universităţilor timp de o lună. 

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net