O femeie de 50 de ani va deveni cea mai bătrână mamă din Marea Britanie

Ultima actualizare:
Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, alături Eliza
Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, alături Eliza

La 50 de ani, Tracey Britten va deveni cea mai bătrână mamă din Marea Britanie. Femeia, care este deja mamă a trei copii şi are 8 nepoţi, va naşte peste două luni cvadrupleţi: trei fetiţe şi un băieţel.

Tracey Britten locuieşte în Londra şi este o mămică şi o bunică împlinită. Are nu mai puţin de 8 nepoţi, însă în curând îşi va plimba bebeluşii prin parc. Femeia a cheltuit 7.000 de lire sterline (peste 36.000 de lei) pentru FIV (fertilizare in vitro) în Cipru şi a rămas însărcinată la 50 de ani. Britanica va deveni astfel cea mai bătrână mamă din Regatul Unit.

“În fiecare an mi-am dorit să fac câte un copil. Am ajuns la 50 de ani şi mi-am zis: «gata, o să fac asta!»”, a declarat Tracey, potrivit Daily Mail. Britanica spune că nu ţine cont de părerea celor din jur şi că “nu-i pasă” dacă ei consideră că nu mai are vârsta potrivită pentru a deveni mamă.

„«Eşti o bunică, una care va avea copii» îmi spun ei. Şi ce? Nu voi fi nici prima, nici ultima. Nu arăt şi nu mă simt de 50 de ani. Oamenii pot spune ce doresc. Ei nu mă cunosc, nu-mi ştiu povestea. Atunci când vor vedea patru bebeluşi simpatici îşi vor schimba părerea”, a mai spus viitoarea mămică, potrivit sursei citate mai sus.

Britanica va naşte cvadrupleţi

Tracey (50 de ani) va naşte prin cezariană patru bebeluşi peste două luni. Ea este însărcinată cu trei fetiţe, dintre care două sunt gemene identice, şi un băieţel. Britanica mai are trei copii de 22, 31 şi 32 de ani. Cei trei au făcut-o şi bunică, iar femeia are opt nepoţi, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 11 ani. Pentru a-şi îndeplini visul, Tracey a folosit banii lăsaţi moştenire de mama ei.

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România

În 16 ianuarie 2005, Adriana Iliescu devenea cea mai bătrână mamă din lume. La vârsta de 67 de ani, ea a adus pe lume o fetiţă sănătoasă, în urma unei fertilizări in vitro, efectuată de prof. dr. Bogdan Marinescu, de la Maternitatea Giuleşti.


    Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, alături Elizafoto: arhivă personală
Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, alături Elizafoto: arhivă personală

Medicul este, de altfel, şi naşul de botez al Elizei. Trebuie spus că Eliza a fost concepută cu ajutorul unui eşantion de lichid seminal prelevat de la un donator anonim. Acum, Adriana Iliescu are 80 de ani, iar Eliza a intrat anul acesta la liceu.

Adriana Iliescu a deţinut titlul de „Cea mai în vârstă mamă din lume”, până ce a fost devansată de Carmela Bousada, din Spania, care a născut o pereche de gemeni, în 29 decembrie 2006, şi care era cu doar câteva luni mai în vârstă decât ea.

Start la programul de susținere a cuplurilor infertile

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au derulat vara aceasta un program de susținere financiară a cuplurilor cu probleme de infertilitate. E vorba de o sumă de 13.800 de lei, acordată în două tranșe cuplurilor care au o recomandare pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Banii vor fi acordați sub formă de vouchere, iar prima tranșă (4.600 de lei) va intra în posesia cuplurilor acceptate pentru efectuarea tratamentului de stimulare ovariană. În etapa a doua, cuplurile vor primi un voucher în valoare de 9.200 de lei, pentru intevenția propriu-zisă de fertilizare in vitro.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net