O jurnalistă de televiziune şi şoferul ei, împuşcaţi mortal, în Afganistan. Atacul nu a fost revendicat

Ultima actualizare:

    Malalai Maiwand a fost împușcată mortal Sursă foto: Captură video
Malalai Maiwand a fost împușcată mortal Sursă foto: Captură video

O jurnalistă de televiziune şi şoferul ei au fost asasinaţi de necunoscuţi care au deschis focul asupra maşinii lor, în provincia Nangarhar din estul Afganistanului, au anunţat joi oficiali locali.

Cei doi au fost atacați joi dimineaţă, când mergeau spre muncă, în oraşul Jalalabad, situat 100 de km distanță de Kabul, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului din Nangarhar.

Malalai Maiwand prezenta ştiri de patru ani la postul privat de radio şi televiziune Enikass, a declarat directorul postului, Zalmai Latifi. El a atribuit atacul „duşmanilor ţării”, menţionând că, de-a lungul timpului, împotriva acestui post au fost adresate ameninţări cu moartea.

De altfel, nu este pentru prima dată când angajați ai postului cad victime unor astfel de atacuri. În 2017, mai multe persoane, între care un şofer al postului de televiziune au fost ucise într-o explozie în apropiere de sediul acestuia. În 2018, directorul canalului de televiziune a fost răpit de necunoscuţi înarmaţi și eliberat ulterior. 

Conform organizaţiei Reporteri fără frontiere, Afganistanul este una dintre cele mai periculoase ţări pentru ziarişti. În 2019, cel puţin 10 jurnalişti şi membri de personal din media au fost ucişi pe teritoriul acestei ţări. Anul precedent a fost însă şi mai sângeros, cu 20 de reporteri şi lucrători din media ucişi în diferite atacuri violente, relatează

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net