O macara s-a prăbușit în New York. Un mort și mai mulți răniți

Ultima actualizare:

    O macara s-a prăbușit în New YorkFoto: New York Times
O macara s-a prăbușit în New YorkFoto: New York Times

O persoană a fost ucisă pe loc, iar o alta a fost grav rănită vineri (5 februarie), în urma prăbușirii unei macarale într-un cartier al New York-ului. Victima este un pieton care a avut ghinionul să se afle pe acea stradă în momentul căderii macaralei.

Macaraua era ridicată până la etajul 18 și s-a prăbușit la ora locală 8:24 peste mai multe mașini, între străzile Broadway și Church, în Tribeca, parte a Manhattanului. Bila atașată a distrus acoperișul unei clădiri. Mai multe clădiri au fost evacuate, iar circulația din zonă a fost deviată, informează New York Post.

Autoritățile au izolat locul accidentului și au investigat și o posibilă scurgere de gaze cauzată de  prăbușirea macaralei. Peste 100 de pompieri au fost trimiși la fața locului, alături de zeci de paramedici.

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a declarat cu privire la accident: „Acesta este un incident foarte, foarte trist. Am pierdut o viață. Dar dacă mergi în stradă, ceea ce eu am făcut, și vezi ce s-a întâmplat acolo, poți spune doar bine că nu s-a întâmplat mai rău.”

Mai multe mașini au fost distruse, iar circulația a fost deviată
Mai multe mașini au fost distruse, iar circulația a fost deviată

Cauzele oficiale ale accidentului nu au fost făcute publice, dar ceea ce se știe este că muncitorii nu o folosiseră în dimineața zilei de vineri, din cauza vântului din zonă.

Macaraua aparține firmei Bay Crane, companie care s-a mai confruntat cu un accident asemănător chiar anul trecut, când 10 persoane au fost rănite.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net