O mutație a noului coronavirus, prezentă în Europa, de 10 ori mai infecțioasă, dar mai puțin mortală

Ultima actualizare:

    Mutația D614G a fost descoperită încă din luna februariefoto: Shutterstock
Mutația D614G a fost descoperită încă din luna februariefoto: Shutterstock

O mutație tot mai răspândită a noului coronavirus, observată în Europa, America de Nord și parți din Asia este mai infecțioasă, dar pare să fie mai puțin mortală, explică un important medic infecționist, citat de Reuters, preluat de Hotnews.

Paul Tambyah, consultant principal la Universitatea Singapore și președinte ales al Societății Internaționale pentru Boli infecțioase, spune că datele actuale sugerează că proliferarea mutației D614G în unele părți ale lumii a coincis cu o scădere a ratei mortalității, ceea ce ar însemna că este mai puțin letal.

”Poate că este un lucru bun să ai un virus care este mai infecțios, dar mai puțin mortal”, a declarat Tambyah pentru Reuters, conform Hotnews.

Acesta a explicat că cele mai multe dintre virusuri tind să devină mai puțin virulente pe măsură ce suferă mutații. ”Este în interesul virusului să infecteze mai mulți oameni, dar să nu-i ucidă pentru că virusul depinde de gazdă pentru hrană și adăpost”.

Mutația a fost descoperită încă din luna februarie

Oamenii de știință au descoperit mutația încă din februarie, aceasta circulând în Europa și Americi, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, care a spus că nu există dovezi că mutația a dus la provocarea unei forme mai severe a bolii.

Directorul general al sistemului de sănătate din Malaezia, Noor Hisham Abdullah, a cerut duminică vigilență crescută după ce mutația D614G a fost descoperită în două focare din țară.

De asemenea, Maurer-Stroh de la agenția pentru știință din Singapore a spus că mutația a apărut în orașul-stat, dar măsurile luate au prevenit răspândirea ei pe scară largă.

Citește și:

Avertisment OMS despre Covid-19. ”Acestui virus îi plac toate anotimpurile”

Vaccinurile dezvoltate acum au efect auspra mutației?

Potrivit lui Noor Hisham ”varianta” D614G este de 10 ori mai infecțioasă, iar vaccinurile aflate acum în curs de dezvoltare ar putea fi ineficiente împotriva acestei mutații.

De cealaltă parte, Tambyah și Maurer-Stroh spun că o astfel de mutație probabil că nu modifică destul de mult virusul pentru ca potențialele vaccinuri să fie mai puțin eficiente.

”Variantele sunt aproape identice și nu modifică zonele pe care sistemul nostru imunitar le recunoaște de obicei, așa că nu ar trebui să fie vreo diferență la vaccinurile care sunt dezvoltate”, a explicat Maurer-Stroh.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net