O nouă tulpină de coronavirus descoperită în India, cu două mutații

Ultima actualizare:

    India anunță descoperirea unei noi tulpini a coronavirusuluiFoto: Pixabay
India anunță descoperirea unei noi tulpini a coronavirusuluiFoto: Pixabay

Ministerul Sănătății din India a anunțat miercuri descoperirea unei variante cu „dublă mutație” a noului coronavirus. Analiza genomului de la mai multe probe provenite din statul indian Maharashtra a evidențiat mutații ale virusului diferite de variantele cunoscute până acum, așa-numitele „variants of concern” (VOC).

Anunțul vine în contextul în care țara înregistrează cele mai mari valori zilnice de infectări și decese din cauza COVID de la începutul anului. Maharashtra este unul dintre cele mai grav afectate state, dar ministerul spune că deocamdată nu este clar dacă noua variantă descoperită provoacă o creștere a numărului de cazuri aici sau în alte state, conform Digi24.

India a raportat până acum cazuri de infectări cu tulpina britanică, dar și cu cea din Brazilia și Africa de Sud.  

Deși atât celelalte tulpini noi, cât și varianta proaspăt descoperită au fost identificate în India, Ministerul Sănătății susține că acestea nu au fost detectate într-un număr suficient de mare pentru a stabili o relație directă cu creșterea rapidă a numărului de cazuri în unele state.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net