O nouă variantă Covid-19, descoperită în Franța. Tulpina nu poate fi depistată de testele PCR!

Ultima actualizare:

    Franța se confruntă cu o nouă tulpină Covid-19
Franța se confruntă cu o nouă tulpină Covid-19

O nouă variantă Covid-19 a fost descoperită în Franța, într-un centru medical din Bretania, transmit oficialii guvernamentali. Din fericire, tulpina SARS-CoV-2 nu pare a fi mai gravă sau mai transmisibilă decât cele de până acum. Testele sunt însă la început.

Franța a identificat o nouă mutație Covid în regiunea Bretania din sud-vestul țării, aceasta fiind descoperită la opt persoane care prezentau simptome ale infecției cu coronavirus.

Îngrijorător este faptul că noua variantă are o particularitate nemaiîntâlnită până acum. Această tulpină se pare că poate păcăli testele PCR, chiar dacă pacientul prezintă toate simptomele. Cu alte cuvinte, deși este bolnavă, testul persoanei în cauză poate ieși negativ. 

Specialiștii francezi încearcă acum să afle dacă vaccinurile pe care le avem pot oferi protecție și împotriva acestei noi tulpini. În același timp, toate centrele de testare din Franța au în vedere și această nouă mutație a virusului. 

O nouă variantă Covid-19 în Franța. Ce se știe până acum 

Într-un comunicat de presă transmis luni seara, Ministerul Sănătății francez anunță că analiza inițială nu oferă dovezi potrivit cărora noua variantă Covid-19 ar fi mai gravă sau mai transmisibilă decât cele deja existente. Tulpina a fost depistată într-un centru medical din Localitatea Lannion, Bretania, scrie Reuters, citat de Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net