O româncă a fost condamnată la închisoare din cauza unei moșteniri primite de la femeia pe care o îngrijea în Italia. Cum s-a ajuns în această situație

Ultima actualizare:

    O femeie din România s-a trezit cu o condamnare din cauza unei case moștenite de la pensionara pe care o îngrijea în ItaliaFoto: Shutterstock
O femeie din România s-a trezit cu o condamnare din cauza unei case moștenite de la pensionara pe care o îngrijea în ItaliaFoto: Shutterstock

O femeie din România, ce lucra ca îngrijitoare a unei bătrâne italience, a primit de la aceasta, drept moștenire, o casă. După moartea femeii de 84 de ani, rudele ei au acuzat-o pe româncă de înșelăciune, considerând că a profitat de cea pe care o îngrijea.

Cornelia Rob a fost dată în judecată și găsită vinovată. A fost condamnată la doi ani și două luni de închisoare și la plata unei amenzi de 1.200 de euro. Motivarea sentinței trebuie făcută în decurs de 90 de zile.Românca obţinuse moştenirea de la pensionara pe care o îngrijise, dar rudele femeii au susţinut că aceasta nu mai era în deplinătatea facultăţilor mintale când i-a făcut actul de donaţie, notează publicația locală cremonaoggi.it.

Autorităţile au considerat că în 2014, bătrâna Selene din Cremona ar fi fost capabilă să înţeleagă şi a dorit să-şi desemneze îngrijitoarea drept singurul beneficiar al moşternirii lăsate prin testament, dar acest lucru nu a mai corespuns realităţii în 2017, când i-a dat efectiv casa. Cei patru veri ai femeii au cerut câte 500 de euro fiecare și evacuarea casei în care românva a continuat să locuiască din mai 2019, după ce bătrâna a murit.

Medicul generalist al bătrânei Selene, chemat să depună mărturie la proces în octombrie 2020, a negat că pacienta sa din 2000 până în 2018 ar fi avut probleme cognitive. Selene a fost considerată lucidă şi de cei doi notari care s-au ocupat de donație și de testament.

Ce spune românca acuzată

 „Doamna Selene mi-a lăsat totul pentru că eu eram singura care avea grijă de ea. Niciodată în viaţa mea nu m-aş fi aşteptat să ajung să am un proces. Dacă aş fi ştiut, nu aş fi vrut acea donaţie”, a spus, supărată îngrijitoarea Cornelia, care locuiește de 17 ani în Italia, obținând chiar și cetățenia țării de adopție.

“Trebuie să eliminăm ideile preconcepute privind îngrijitoru străin care fură. Între clientul meu şi femeia în vârstă a existat o relaţie de familie, de mamă şi fiică”, a spus avocata apărării în pledoarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net