Oamenii de știință din Australia au început testarea a două posibile vaccinuri împotriva coronavirusului

Ultima actualizare:

    În cinci luni am ajuns la peste 2,3 milioane de îmbolnăviri la nivel mondialFoto: Arhiva Click!
În cinci luni am ajuns la peste 2,3 milioane de îmbolnăviri la nivel mondialFoto: Arhiva Click!

Peste tot în lume, autoritățileși oamenii de știință colaborează pentru eradicarea cât mai rapidă a pandemiei de coronavirus. Este și cazul unor cercetători din Australia, care au început testarea a două potențiale vaccinuri împotriva coronavirusului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a dat acordul ca vaccinurile, produse de Universitatea Oxford şi compania americană Inovio Pharmaceutical, să fie testate pe animale, pentru a se vedea dacă sunt sigure și efieciente pe oameni, relatează bbc.com, citat de news.ro.

Şi alţi cercetători din lume lucrează la realizarea unor vaccinuri împotriva coronavirusului, însă Organizaţia Australiană pentru Cercetări Ştiinţifice şi Indistriale (CSIRO) susţine că testele sale vor fi primele teste preclinice cuprinzătoare ale vaccinurilor care să fie folosite pe un model animal.

Cercetătorii spun că rapiditatea şi nivelul cooperării globale care a făcut posibil acest nivel au fost fără precedent. “În mod normal, durează unul până la doi ani să ajungem la acest nivel şi noi am scurtat acest interval, perioada fiind de aproximativ două luni”, a spus Rob Grenfell, cercetător în cadrul CSIRO.

În ultimele zile, echipa CSIRO a folosit vaccinuri asupra unor dihori, mamifere mici despre care s-a constatat că se infectează cu Sars-Cov-2 în acelaşi mod ca oamenii.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net