Theresa May e noul premier al Marii Britanii. S-a întâlnit cu Regina

Ultima actualizare:
David Cameron a renunțat la funcția de premier al Marii Britanii
David Cameron a renunțat la funcția de premier al Marii Britanii

În mod oficial, conservatoarea Theresa May este noul premier al Marii Britanii. Aceasta a avut o întrevedere cu Regina Elisabeta a II-a, la scurt timp după ce David Cameron i-a înmânat demisia Majestății Sale.

May a ținut primul său discurs chiar în fața reședinței emblematice din Strada Downing numărul 10: "Plecăm din Uniunea Europeană, dar vom construi o Mare Britanie mai bună. Guvernul nu va asculta de cei mari sau bogați, ci de voi (poporul n.r). Misiunea de a face Marea Britanie mai bună pentru toată lumea înseamnă mai mult decât combaterea acestor injustiţii sociale. Dacă eşti una dintre aceste familii, care abia se descurcă, vreau să îţi transmit direct un mesaj. Ştiu că lucrezi non-stop, ştiu că, uneori, viaţa poate fi grea. Guvernul pe care îl conduc eu nu va fi motivat de interesul celor puţini privilegiaţi, ci de al tău. Vom face tot ce putem pentru a-şi oferi mai mult control asupra vieţii voastre", notează BBC.

David Cameron o sprijină


    David Cameron a renunțat la funcția de premier al Marii BritaniiFoto: Getty
David Cameron a renunțat la funcția de premier al Marii BritaniiFoto: Getty

"Theresa May este competentă, puternică și mai mult decât pregătită pentru a conduce Marea Britanie", a spus David Cameron la conferința de presă în care a confirmat cine este înlocuitoarea sa, acum câteva zile. May a câștigat supremația în Partidul Conservator, în timp ce singura sa contracandidată, Andrea Leadsom, și-a anunțat ieșirea din cursă chiar înaintea votului decisiv, din cauză că membrii partidului o consideră nepregătită și neexperimentată pentru o asemenea funcție.

David Cameron a atenționat-o pe succesoarea sa că trebuie să păstreze o relație apropiată între Regatul Unit și Uniunea Europeană, chiar și în lumina rezultatului de la Brexit. "Sunt încântat că nu vom avea o campanie lungă din partea conservatorilor. Cred că Andrea Leadsom a luat decizia bună atunci când a hotărât să se retragă. Este clar că Theresa May are susținerea partidului. Sunt încântat că ea va fi prim-ministru. Va avea tot suportul meu", a declarat Cameron.

May a fost primită de Elisabeta a II-a și invitată să-și formeze noul cabinet.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net