Oficialii administrației Trump, cei mai bogați politicieni! Ivanka e în topul listei

Ultima actualizare:

    Membrii administrației Trump sunt cei mai bogați politicieni pe care i-a avut Statele Unite vreodatăFoto: Getty
Membrii administrației Trump sunt cei mai bogați politicieni pe care i-a avut Statele Unite vreodatăFoto: Getty

În timpul campaniei electorale, Donald Trump (70 de ani) s-a autointitulat un apărător al clasei muncitoare, dar uitându-ne la memebrii administrației prezidențiale pe care-i conduce, descoperim că sunt cei mai bogați politicieni americani din istoria Statelor Unite.

Sunt 27 de membri seniori în administrația Trump, a căror avere însumată depășește un miliard și jumătate de dolari, după cum precizează Daily Mail. în ciuda faptului că a fost votat în mare parte de clasa muncitoare pentru că a crezut în promisiunile sale de îmbunătățire a traiului zilnic, Donald Trump preferă mai degrabă să se înconjoare cu membrii importanți și extrem de bogați ai elitei financiare.

Și desigur, nu este surprinzător să aflăm că în topul listei politicienilor miliardari și multi-milionari se află fiica președintelui, Ivanka Trump și soțul ei, Jared Kushner, ale căror proprietăți, investiții și imperiu al modei ajung până la valoarea amețitoare de 560 de milioane de dolari.

Este cazul și al primei doamne, Melania, care a primit un rol formal neplătit la Casa Albă, după cum afirmă sursa citată și și-a pus hainele scumpe și bijuteriile într-o afacere de încredere în valoare de aproape 40 de milioane de dolari. Donald Trump s-a lăudat că este genul de politician care preferă să stea departe de conflictele de interese, fiica și ginerele său ar putea fi dați în judecată dacă acțiunile lor din cadrul conducerii le aduc beneficii pentru propriile aaceri.

Unul dintre consilierii lui Trump, Gary Cohn, fost afacerist care acum se ocupă de problemele economice ale țării, ar avea o avere de 500 de milioane de dolari. Steve Bannon, șeful departamentului strategic, are în cont vreo 30 de milioane de dolari, iar acestea nu sunt cazuri singulare, întregul cabinet Trump fiind ocupat de adevărați magnați.


    Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Donald Trump, cel mai cheltuitor lider din istoria Statelor Unite

Trump a cheltuit numai într-o simplă vacanță de weekend trei milioane de dolari, iar de când a devenit președinte, a făcut cinci astfel de escapade pentru relaxare. În total, în doar două luni, costul vacanțelor sale luxoase se ridică la 15 milioane de dolari și, în mod ironic, sunt cheltuieli din banii publici.

Comparativ, familia Obama, în cei opt ani de mandat, a cheltuit în jur de 85 de milioane de dolari, ceea ce ar însemna puțin peste 880.000 de dolari pe lună, fără a lua în considerare că fiecare vacanță poate costa diferit, dar fără diferențe majore. Donald Trump și familia sa în schimb, au cheltuit până acum trei milioane numai într-un weekend.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net