Oficialii americani au auzit înregistrarea momentului în care jurnalistul Jamal Khashoggi e ucis?

Ultima actualizare:

    Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a dispărut pe 2 octombriefoto: Arhivă
Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a dispărut pe 2 octombriefoto: Arhivă

Secretarul de Stat Mike Pompeo a negat că ar fi ascultat o înregistrare cu momentul în care jurnalistul saudit Jamal Khashoggi e ucis, după ce surse din poliţia turcă au declarat că acestuia i-ar fi fost pusă o astfel de casetă miercuri, în timpul unei întâlniri cu autorităţile de la Ankara.

Purtătorul de cuvânt al lui Pompeo, Heather Nauert, a declarat joi că sub nicio formă Pompeo nu a auzit vreo înregitrare şi nici nu a văzut vreun transcript care să să aibă legătură cu dispariţia jurnalistului. 

Jamal Khashoggi, cetăţean saudit cu rezidenţă americană, a dispărut pe 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, pentru a face rost de actele necesare pentru a se căsători cu logodnica sa. Se pare că el a fost torturat şi ucis în consulat, iar guvernul turc investighează o echipa de 15 asasini saudiţi, conform dailymail.co.uk

Donald Trump a recunoscut că Jamal Khashoggi e mort

Joi, Donald Trump a declarat că jurnalistul e cel mai probabil mort şi că reacţia SUA va fi una severă la adresa Arabiei Saudite. 

Khashoggi, colaborator al publicaţiei americane Washington Post şi opozant al regimului din Arabia Saudită, a intrat în consulat în timp ce logodnica sa îl aştepta afară. Acolo, el a fost reţinut de 15 bărbaţi care l-au torturat. Din înregistrările care ar fi ajuns în posesia presei turce, se aude cum consulul saudit se plânge că va avea de suferit pentru că bărbatul e ucis în clădire, dar este ameninţat la rândul său de asasini. Apoi, bărbaţii în taie degetele lui Kashoggi şi în decapitează şi dezmembrează. 

Poliţia turcă caută cadavrul în pădurile din jurul Istanbulului

Poliţia turcă a făcut cercetări în consulat, miercuri, pentru a strânge dovezi privind soarta jurnalistului. Consului saudit, Generalul Mohammed al-Otaibi, a fugit din ţară cu o zi înainte. Conform unor surse, autorităţile caută cadavrul într-o pădure de lângă Istanbul, unde asasini ar fi aruncat rămăşiţele

Mike Pompeo ar fi auzit şi el înregistrare în vizita făcută în Turcia pentru a pune capăt tensiunilor cauzate de disparţia jurnalistului. El a declarat că SUA mai au nevoie de câteva zile pentru a pune punct anchetei. "Trebuie să nu uităm că SUA au din 1932 o relaţie strategică cu Arabia Saudită", a spus el. 

Relaţia dintre SUA şi Arabia Saudită a fost una benefică pentru statul american, care avea nevoie de un aliat împotriva Iranului. Însă America a ignorat numeroase derapaje ale Arabiei Saudite, care a încălcat de nenumărate ori drepturile omului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net