OMS acuză Europa de o vaccinare mult prea lentă: "Desfăşurarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă"

Ultima actualizare:

    OMS critică o lentoare ”inacceptabilă” a vaccinării împotriva Covid-19 în EuropaFoto: AFP
OMS critică o lentoare ”inacceptabilă” a vaccinării împotriva Covid-19 în EuropaFoto: AFP

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat joi (1 aprilie) o lentoare ”inacceptabilă” a vaccinării împotriva covid-19 în Europa, care se confruntă cu ”cea mai îngrijorătoare” situaţie apidemică ”de luni de zile”.

În zona Europa a OMS - din care fac parte cincizecide ţări, inclusiv Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală -, numărul deceselor săptămânale din cauza covid-19 a depăşit săptămâna trecuta 24.000 şi se apropie ”rapid” de pragul de un milion, potrivit OMS Europa. Bilanţul săptămânal al contaminărilor cu noul coronavirus a atins 1,6 milioane, după ce a scăzut sub un milion în urmă cu cinci săptămâni, scrie news.ro.

"Ritmul lent al vaccinării prelungeşte pandemia. Vaccinurile sunt cea mai bună cale a noastră de ieşire din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, dar sunt de asemenea foarte eficiente în limitarea infecţiilor. Cu toate acestea, desfăşurarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă. Vreau să fiu clar: trebuie să accelerăm procesul prin consolidarea producţiei, reducerea obstacolelor în calea vaccinării şi folosirea oricărei doze pe care o avem în stocuri. În prezent, situaţia regionalăeste cea mai îngrijorătoare pe care am observat-o de mai multe luni", a declarat Directorul OMS Europa Hans Kluge, citat în comunicat.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net