Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat joi (1 aprilie) o lentoare ”inacceptabilă” a vaccinării împotriva covid-19 în Europa, care se confruntă cu ”cea mai îngrijorătoare” situaţie apidemică ”de luni de zile”.


În zona Europa a OMS - din care fac parte cincizecide ţări, inclusiv Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală -, numărul deceselor săptămânale din cauza covid-19 a depăşit săptămâna trecuta 24.000 şi se apropie ”rapid” de pragul de un milion, potrivit OMS Europa. Bilanţul săptămânal al contaminărilor cu noul coronavirus a atins 1,6 milioane, după ce a scăzut sub un milion în urmă cu cinci săptămâni, scrie news.ro.

"Ritmul lent al vaccinării prelungeşte pandemia. Vaccinurile sunt cea mai bună cale a noastră de ieşire din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, dar sunt de asemenea foarte eficiente în limitarea infecţiilor. Cu toate acestea, desfăşurarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă. Vreau să fiu clar: trebuie să accelerăm procesul prin consolidarea producţiei, reducerea obstacolelor în calea vaccinării şi folosirea oricărei doze pe care o avem în stocuri. În prezent, situaţia regionalăeste cea mai îngrijorătoare pe care am observat-o de mai multe luni", a declarat Directorul OMS Europa Hans Kluge, citat în comunicat.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: