OMS: Numărul cazurilor de rujeolă creşte la nivel mondial din cauza restricţiilor legate de Covid-19

Ultima actualizare:

    Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesusfoto: Getty
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesusfoto: Getty

Numărul cazurilor de rujeolă a crescut la aproape 870.000 la nivel mondial în 2019, fiind cel mai ridicat nivel din aproape 25 de ani, din cauza scăderii vaccinărilor la un nivel critic, iar situaţia se va înrăutăţi în 2020 din cauza restricţiilor legate de Covid-10, care afectează programele de imunizare, potrivit unui raport publicat joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.

Rujeola este una dintre cele mai contagioase boli, mai mult decât Covid-19, Ebola, tuberculoza sau gripa.

Anul trecut au murit peste 207.000 de oameni din cauza ruleolei. În condiţiile în care nivelul de imunizare a coborât sub nivelul critic de 95% necesar pentru protejarea comunitară, numărul infecţiilor a crescut anul trecut în toate regiunile unde este prezentă OMS la cel mai ridicat nivel după 1996.

”Aceste date dau un semnal clar că nu reuşim să protejăm copiii de rujeolă în fiecare regiune a lumii”, a afirmat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat.

Creşterea numărului de cazuri fatale de rujeolă înseamnă că numărul deceselor a urcat cu aproape 50% din 2016. Raportul, coordonat în colaborare cu Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din SUA, citează eşecul colectiv de a imuniza la timp şi în totalitate copiii cu două doze de vaccin pentru rujeolă ca fiind principala cauză a creşterii numărului de decese. Pentru 2020, raportul avertizează că perturbările provocate programelor de imunizare de pandemia de Covid-19 au afectat eforturile de combatere a epidemiilor de rujeolă. În această lună, peste 94 de milioane de persoane riscă să nu fie vaccinate pentru rujeolă din cauza suspendării campaniilor de imunizare în 26 de ţări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net