Omul care a decedat de două ori dezvăluie ce e dincolo de moarte

Ultima actualizare:

    Bărbatul s-a aflat în moarte clinică timp de câteva minuteFoto: guardianlv.com
Bărbatul s-a aflat în moarte clinică timp de câteva minuteFoto: guardianlv.com

Ce se întâmplă cu noi când murim? Există viață după moarte? Aceste întrebări au intrigat omenirea dintotdeauna, însă un bărbat, care pretinde că a murit de două ori, a povestit ce se întâmplă pe lumea cealaltă.

Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, este un utilizator al platformei Reddit, unde a povestit că prima oară când a murit s-a întâmplat din cauza rănilor foarte grave cu care s-a ales în urma unui accident de motocicletă, iar a doua oară când a primit post chirurgical foarte multe medicamente, scrie huffingtonpost.com.

Povestea lui a trezit un foarte mare interes din partea celorlalți utilizatori Reddit, așa că s-a oferit să răspundă la unele întrebări dilematice, în legătură cu viața de apoi. Atunci când tânărul a fost întrebat dacă a experimentat ceva din punct de vedere mental, atunci când corpul lui a cedat, el a replicat: "Aș vrea să spun că da, dar adevărul este că în ambele dăți nu am fost acolo. Totul era întunecat. Aș spune că a fost ca atunci când tragi un pui de somn, fără să visezi. Te trezești și ai impresia că ai dormit foarte mult timp, dar de fapt au trecut doar 15 minute. De asemenea, a fost foarte epuizant să revin la viață. M-am simțit de parcă mi-aș fi folosit toată energia din corp".

Bărbatul a mărturisit că nu și-ar fi dat seama că a murit pentru câteva minute dacă nu i-ar fi spus medicii. Deși este ateu, experiența aceasta nu l-a făcut să-i fie frică de moarte.

Nu a văzut nici o luminiță de la capătul tunelului

"Nu am văzut nimic. Nici un vis, nici o lumină, nimic. Imaginați-vă un abis negru, asta am trăit eu. Știu că sună foarte deprimant că atunci când mori nu ai parte de nimic, doar dispari. Dar, sincer, acest lucru m-a făcut să mă tem mai puțin de moarte. Când mori, pur și simplu mori. Nu mai sunt griji, nu mai e nimic. Aceasta este cea mai mare liniște pe care o poți găsi, Raiul nici nu se compară asta", a mai spus el.

Tânărul a mai spus că moartea este sfârșitul vieții și sfârșitul exitenței noastre în acest univers. Totuși, această experiență i-a schimbat perspectiva asupra vieții. "Tot ceea ce vreau să fac în viața asta este să mă distrez și să transform viețile celor din jur în bine. Nici o realizare personală nu va conta atunci când mor, singurul lucru care va supraviețui morții mele fizice va fi impactul meu asupra celor care încă mai trăiesc. Și sper ca acesta să fie unul pozitiv".

Un studiu științific îl contrazice

Experiența utilizatorului Reddit pare să contrazică studiul despre viața de apoi, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Southampton. Oamenii de știință au analizat peste 2.000 de persoane, care au suferit atacuri de cord și au descoperit că 40% dintre pacienții care au fost resuscitați au avut un fel de conștiință în momentul în care fuseseră pronunțați morți. Unul dintre bărbați a fost chiar capabil să descrie tot ce se întâmpla în încăpere în timp ce era inconștient.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net