Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Americile, noul epicentru al pandemiei

Ultima actualizare:

    Lumea a fost invadata de coronavirusfoto: pixabay
Lumea a fost invadata de coronavirusfoto: pixabay

Urmează săptămâni grele pentru cele două continentele americane. Organizația Mondială a Sănătății a transmis că Americile au devenit noul epicentru al pandemiei de coronavirus. În America de Nord și America de Sud au fost înregistrate în total peste 2,4 milioane de contaminări şi mai mult de 143.000 de decese.

Un studiu realizat în SUA arată că numărul deceselor va creşte în Brazilia şi alte ţări din America Latină până în luna august, transmite news.ro.

„Acum nu este momentul ca ţările să reducă restricţiile”, a spus marţi, într-o videoconferinţă, Carissa Etienne, director OMS pentru Americi şi şefa Pan American Health Organization. „Regiunea noastră a devenit epicentrul pandemiei de Covid-19”.

Directori ai PAHO au avertizat că urmează săptămâni „foarte grele” pentru regiune şi că Brazilia este departe de momentul în care epidemia se va încheia. 

În cele două continente americane au fost înregistrate, în total, peste 2,4 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi mai mult de 143.000 de decese. 

America Latină a depăşit Europa şi SUA ca număr de infecţii depistate zilnic, a mai spus Etienne.

OMS este îngrijorată şi de evoluţia accelerată a epidemiei în Peru, Chile, El Salvador, Guatemala şi Nicaragua.

Luni, rata mortalităţii zilnice din Brazilia era cea mai ridicată din lume. Un studiu al University of Washington a avertizat că bilanţul deceselor ar putea ajunge la 125.000 până în luna august.

În prezent, în Brazilia au fost raportate aproximativ 400.000 de cazuri şi 24.512 decese, potrivit datelor Johns Hopkins University. SUA au înregistrat 1,68 de milioane de cazuri şi 98.916 decese.

Farmaciile se pregătesc pentru valul de vaccinări antigripale

În același timp, lanţurile americane de farmacii se pregătesc pentru o creşterea puternică a vaccinărilor pentru gripă, la debutul sezonului în octombrie, în speranţa reducerii zecilor de mii de cazuri grave care ar putea coincide cu un al doilea val al infecţiilor cu noul coronavirus.

- CVS Health, una dintre cele mai mari companii de farmacii în Statele Unite, a anunţat că lucrează pentru a se asigura că are dozele de vaccin disponibile pentru o creştere anticipată a cererii din partea clienţilor dornici să se protejeze de gripa de sezon.

- Compania concurentă Rite Aid a comandat cu 40% mai multe doze de vaccinuri pentru a răspunde cererii anticipate.

- Walmart şi Walgreens Boots Alliance au anunţat că anticipează la rândul lor ca un număr mai mare de americani să cumpere vaccinuri.

Totodată, producătorii de medicamente  cresc producţia pentru a satisface cererea. Producătorul australian de vaccinuri Seqirus, al grupului CSL, a anunţat că cererea din partea clienţilor a crescut cu 10%. Grupul britanic GlaxoSmithKline a declarat că este pregătit să crească producţia, dacă va fi necesar.

Centrul American pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (CDC) recomandă ca toate persoanele cu vârste de peste 6 luni să se vaccineze. Este cunoscut faptul că vaccinul pentru gripă nu asigură protecţie faţă de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, pentru care nu există seruri aprobate. Oficialii din sectorul sănătăţii au declarat însă că vaccinarea împotriva gripei va fi esenţială pentru ca spitalele să nu devină suprasolicitate cu pacienţi bolnavi de gripă şi de COVID-19.

Anul trecut, grupurile farmaceutice au produs aproape 170 de milioane de doze pentru gripă, potrivit CDC. În sezonul  de gripă 2019-2020, încheiat luna trecută, au avut loc 740.000 de spitalizări şi 62.000 de decese, potrivit CDC.

Laureat al premiului Nobel: Abordarea europeană a fost mai bună față de cea americană

Christopher Pissarides, profesor de economie şi ştiinţe politice la London School of Economics şi deţinător al unui premiu Nobel în economie obţinut în 2010 susține că atenţia acordată de europeni prevenirii pierderii veniturilor va juca un rol esenţial în eventuala redresare economică. Iar liderii europeni şi-au protejat mai pune economiile de pandemia de coronavirus decât omologii lor americani.

„Abordarea europeană va ajuta economia mai bine pentru că menţine angajaţii şi angajatorii împreună, iar acest lucru va accelera redresarea, la momentul potrivit”, a spus profesorul, potrivit adevarul.ro.

Acesta a arătat că angajaţii nu ajung să facă alte lucruri, pierzându-şi competenţele, pe care ar trebui să le reînveţe la revenirea la serviciu.

La nivel global, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 5,7 milioane de contaminări şi mai mult de 350.000 de decese.

Citește și: 

Donald Trump a suspendat finanțarea OMS, în plină pandemie de coronavirus!

LIVE CORONAVIRUS. Peste 2,4 milioane de cazuri în America de Nord și America de Sud

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net