Este stare de alertă pe continentul asiatic! Noul virus din China a provocat mai multe decese şi a început să se propage pe teritoriul chinez, inclusiv la Beijing. În decurs de câteva zile, numărul îmbolnăvirilor a crescut de 3 ori. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a convocat, pentru miercuri (21 ianuarie), o întâlnire de urgenţă a unei comisii de experţi, pentru a analiza dacă epidemia cu coronavirusul care provoacă pneumonie din China reprezintă o urgenţă internaţională.


Simptomele includ febră mare şi dificultăţi de respiraţie, similare cu multe alte afecţiuni respiratorii, ceea ce implică complicaţii în diagnosticare.

Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut luni mobilizarea în vederea opririi „hotărâte” a extinderii noului virus care a ucis trei oameni în ţară, din decembrie, şi a început să contamineze state vecine. Este vorba despre un coronavirus din familia celui care în 2002 a provocat epidemia de Sindrom Acut Respirator Sever şi a ucis peste 900 de oameni.

Primele cazuri au apărut luna trecută într-o aglomerare urbană de 11 milioane de locuitori. Între timp a fost dus de călători şi în Coreea de Sud, Thailanda şi Japonia. Până acum sunt peste 200 de cazuri confirmate, însă experții din Marea Britanie estimează că cifra reală se apropie de 1.700.

Comisia Naţională pentru Sănătate din China a anunţat duminică intensificarea eforturilor de prevenţie, dar a recunoscut că nu cunoaşte încă sursa virusului.

Trei oameni au murit până acum din cauza virusului din China

China a anunţat luni a treia moarte din cauza misteriosului virus apărut luna trecută, în contextul în care epidemia s-a extins către nordul şi sudul ţării, cu doar câteva zile înainte de marea migraţie de Anul Nou chinezesc, potrivit news.ro.

Coreea de Sud a anunţat la rândul ei primul caz de boală, la o femeie din China care a călătorit duminică din oraşul chinez Wuhan la Aeroportul Internaţional Incheon.

„Autoritățile sanitare au ținut cetățenii informați în privința epidemiei și a întregii situații. Vom colabora cu ceilalți pentru a ține epidemia sub control și a proteja sănătatea la nivel global”, a precizat Geng Shuang, ministrul chinez de Externe, citat de Digi24.

 

Citește și

Virusul misterios din China ar fi făcut mai multe victime decât au anunțat autoritățile! Ce spun experții

Virusul din China care provoacă pneumonie ucide din nou. E alertă şi în Romania!

 
 
Loading...
Citeste tot despre: