Ce origini are logodnica Prințului Harry! Strămoșii ei au fost sclavi pe plantații

Ultima actualizare:

    Istoria familiei lui Meghan Markle se întinde pe sute de ani, iar strămoșii ei îndepărtați au fost sclavi pe plantațiile din AmericaFoto: AFP
Istoria familiei lui Meghan Markle se întinde pe sute de ani, iar strămoșii ei îndepărtați au fost sclavi pe plantațiile din AmericaFoto: AFP

Prințul Harry și Meghan Markle demonstrează că iubirea face abstracție de originea socială. Cei doi îndrăgostiți provin din două medii sociale complet diferite. În timp ce Harry are un trecut nobil, provenind dintr-o familie regală, strămoșii lui Meghan au fost sclavi pe plantații în America și imigranți.

Vestea logodnei dintre Prințul Harry (33 de ani) și actrița Meghan Markle (36 de ani) a făcut înconjurul lumii și a satisfăcut curiozitatea admitorilor, dar se cunosc puține amănunte despre originea familiei actriței. Prințul Harry a preferat să țină departe de ochii lumii trecutul uimitor al lui Meghan, dar aceasta a mărturisit cu alte ocazii detalii despre originile sale.

Este surprinzător faptul că actrița spunea cu mulți ani în urmă, când încă nu-l întâlnise pe Harry, că nu-și dorește să fie o femeie „întreținută” care să lenevească toată ziua, ci preferă să fie o femeie „care muncește”. Afirmația ei nu pare deloc întâmplătoare, având în vedere că familie ei, care o istorie veche de sute de ani, a fost formată numai din muncitori.

Strămoșii îndepărtați ai actriței au fost forțați să fie sclavi în America

Rachel Meghan Markle s-a născut pe 4 august 1981. Mama ei, Doria Ragland (60 de ani), a fost instructor de yoga, teraput și asistentă socială și are origine afro-americană. Tatăl lui Meghan, Thomas W. Markle (72 de ani), a fost regizor de imagine la Hollywood, având „rădăcini” britanice, olandeze și irlandeze, după cum relatează The Mirror.

Meghan însăși a fost cea care a mărturisit că, din liniei materne, este descendentă a unei familii de sclavi care au fost forțați să muncească pe plantațiile de bumbac din sudul Statelor Unite. Ea nu s-a rușinat niciodată de trecutul său și a vorbit mereu cu mândrie de stră-stră-stră-străbunicul ei și de emanciparea sclavilor sub mandatul fostului președinte american, Abraham Lincoln, care a luptat pentru abolirea sclaviei în SUA.

Condiția socială a familiei lui Meghan s-a schmibat din generație în generație

Urmașii acelui străbunic al lui Meghan au lucrat apoi ca servitori, croitori și ca mână de lucru ieftină. Una dintre mătușile îndepărtate ale actriței, Dora, a fost învățătoare, iar nepotul acesteia, care a fost bunicul lui Meghan, Alvin, a fost vânzător de antichități.

Pe linie paternă, strămoșii logodnicei lui Harry au fost imigranți în Statele Unite, care s-au așezat în Pennsylvania. Stră-stră-străbunica ei, Martha Sykes, se crede că s-ar fi născut în Yorkshire (Marea Britanie), dar, la vârsta de doar un an, a fost luată de familie și a fost dusă în America, în căutarea unui trai mai bun. Bunicul din partea tatălui, al lui Meghan, a fost muncitor la o linie de cale ferată, iar bunica ei, Doris, a servit din spatele tejghelei, într-un mic magazin.

Tatăl lui Meghan era un om ambițios


    Tatăl lui Meghan MArkle și actrița, când era micăFoto: Instagram
Tatăl lui Meghan MArkle și actrița, când era micăFoto: Instagram

Tatăl lui Meghan, în schimb, Tom, a fost un om ambițios, iar de la vârsta de 20 de ani, și-a croit o carieră de succes ca regizor de imagine, care l-a condus cu timpul, până la Hollywood. În 1975, el a câștigat Premiul Daytime Emmy pentru câteva seriale realizate la acea vreme. Cu prima soție, Roslyn Loveless, a avut doi copii: pe Samantha și pe Thomas. După ce s-au despărțit, Tom a întâlnit-o pe Doria, care era cu doar 12 ani mai mare decât fiul său și pe care a întâlnit-o pe platourile de filmare. Doria se ocupa de machiajul artiștilor. Tom și Doria s-au căsătorit în 1979 și au devenit astfel, părinții lui Rachel Meghan Markle. Ea are și un frate vitreg mai mare, Thomas Jr, care, după ce s-a mărit, obișnuia să spună: „După ce s-a născut Meggie (Meghan, n.r.), tata a devenit un om complet schimbat. Până atunci, munca era prioritatea lui, dar Meghan a devenit apoi întreaga lui viață. Ea era prințesa tatei.”

Meghan schimbă trecutul umil al familiei sale cu un viitor nobil

Meghan a urmat cariera în actorie datorită tatălui său, care a inspirat-o și i-a oferit unele oportunități. ea a fost dată de mică la Little Red Schoolhouse, acolo unde însăși celebra Elizabeth Taylor a copilărit, apoi, Meghan a fost mutată la o școală catolică de fete. Tatăl actriței a divorțat din nou, pe când ea avea doar șase ani, dar, cum părinții săi au rămas în relații bune, Meghan a putut ține legătura cu amândoi și nu a fost o problemă reală. Dificil a fost din cauza faptului că mama ei era tot timpul plecată în lume deoarece era însoțitoare de bord (așa cum a fost și mama lui Kate Middleton), așa că Meggie era nevoită să stea mai mult cu tatăl ei când era mică.

Originea sa multirasială, care se reflectă într-o oarecare măsură și în trăsăturile sale fizice, i-au creat uneori neplăceri sau dileme. Atunci când trebuia să se înscrie pe niște formulare, nu găsea niciodată o rubrică potrivită rasei sale. „Profesoara mea mi-a spus odată să bifez căsuț Caucazian...«Pentru că așa arăți tu, Meghan»”, mărturisea actrița. Tatăl ei nu era însă prea mulțumit: „Dacă ți se mai întâmplă asta vreodată, să-ți desenezi propria căsuță.”

Frumusețea sa a jutat-o să obțină o puternică ascensiune în cinematografie, iar din vara anului trecut, când l-a întâlnit pe Prințul Harry, viața ei s-a schimbat radical. Tânăra care provine dintr-o familie umilă, de oameni condamnați la o viață mizeră, care doar din generație în generație și-au putut schimba condiția socială, va aduce evoluția stării la un nivel cu totul superior: ea va deveni Ducesă de Sussex.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net