La 23 august s-au împlinit exact 10 ani de la marea evadare din casa Monstrului Wolfgang Priklopil care a ţinut-o prizonieră în pivniţă timp de opt ani. În prezent, tânăra de 28 de ani a ales să revină în locuinţa care îi putea deveni mormânt în orice clipă.


Natascha Kampusch a devenit celebră la nivel mondial şi subiect de film la Hollywood („Fetiţa din celulă”) după ce a reuşit să evadeze din casa din Strasshof, Austria, după opt ani de coşmar.

atunci.jpg

Aşa arăta la 18 ani, în 2006

La 2 martie 1998, Wolfgang Priklopil (44 de ani) a răpit-o de pe stradă, în timp ce mergea la şcoală. Părinţii o credeau de mult moartă, fără să bănuiască vreo clipă că era ţinută sclavă sexuală, înfometată, torturată, ameninţată cu moartea şi supusă la perversiuni sexuale de un electrician obscur.

casa3.jpg

Încearcă să stea departe de atenţia lumii
La 23 august 2006, după 3.096 de zile de prizonierat, Natascha evadează profitând că Priklopil s-a dus la maşină să răspundă la telefon. „Dădeam cu aspiratorul când am auzit uşa de la intrare. Am zbughit-o din casă şi m-am dus la o vecină de 71 de ani. I-am spus cine sunt şi am rugat-o să sune la poliţie”, a declarat tânăra, pentru Blid. Speriat,  Priklopil a fugit şi s-a aruncat în faţa trenului. Ea a povestit că, după ce a scăpat, cu greu s-a putut abţine să nu revină în casa în care a locuit de la 10 ani.

casa1.jpg

Nu a demolat buncărul unde a stat captivă
Cum „monstrul” nu avea rude, casa i-a fost dată Nataschei drept despăgubire. Natascha a povestit că a păstrat în casă „buncărul” de 5 pe 5 metri din beton, aflat la subsol, unde a fost ascunsă de răpitor atâta timp. Acum, că are toată casa la dispoziţie, a redecorat-o şi încearcă să se integreze în societate. Din cauza relaţiei complexe pe care a avut-o cu monstrul, ea a povestit că i-a fost greu să reintre în familia despre care a crezut că a abandonat-o.

Răpită de la 10 ani

  • 2 martie 1996. Natascha e răpită de pe stradă de Wolfgang Priklopil (foto).
  • Septembrie 1998. Autorităţile încetează să o mai caute, familia o crede moartă.
  • Octombrie 2000. Simte un soi de atracţie faţă de răpitor. Acesta aduce bărbaţi acasă şi le-o oferă pentru relaţii sexuale.
  • 23 august 2006. Natascha evadează profitând de neatenţia monstrului. Priklopil se sinucide.
  • 2008. Natascha decide să se mute în casa groazei, dar încă nu îndrăzneşte.
  • 2016. Se mută în locuinţa în care a stat captivă şi se simte ca acasă. 
Loading...