Panică într-un oraș britanic, după ce un spion rus și fiica sa au fost otrăviți într-un restaurant

Ultima actualizare:

    Un spion rus și fiica lui au fost otrăviți într-un restaurantFoto: AFP
Un spion rus și fiica lui au fost otrăviți într-un restaurantFoto: AFP

O panică generală s-a iscat printre britanicii care s-au aflat la un anumit restaurant, după ce autoritățile i-au sfătuit să-și curețe toate hainele și lucrurile, deoarece un spion rus și fiica lui au fost otrăviți. Problema este că cetățenii au fost anunțați abia la o săptămână după incident.

Agentul dublu Sergei Skripal și fiica sa, Iulia, au fost otrăviți cu o substanță periculoasă într-un restaurant pe care l-au mai frecventat în acea zi în jur de 500 de persoane, infromează express.co.uk. Autoritățile s-au gândit tocmai acum să aceștia ar fi putut intra și ei în contact cu substanța mortală, așa că i-au sfătuit pe toți cei care au servit ceva la respectivul local, să-și spele hainele la mașina automată și să-și curățească bine alte lucruri pe care le-au avut la ei.

Toate uniformele purtate de personalul restaurantului au fost arse, iar masa la care au stat spionul și fiica lui a fost distrusă. Este o alertă fără precedent în Marea Britanie, iar englezii sunt revoltați și cer explicații autorităților pentru că s-au sesizat abia la șapte zile de la incident. Specialiștii spun însă că riscul contaminării populației rămâne foarte scăzut.

În urmă cu o săptămână, mai exact pe 4 martie, agentul dublu, în vârstă de 66 de ani și fiica lui de 33 de ani s-au aflat la un anume restaurant Zizzi, din Salisbury, unde au servit prânzul contaminat cu o substanță periculoasă. Ulterior, ei au mers într-un alt local din apropiere, de unde medicii legiști au recoltat și de acolo probe care arătau prezența aceleiași substanțe. Cei doi au fost găsiți în jurul orei 4.15 pm, pe o bancă dintr-un centru comercial, la câteva sute de metri, în stare catatonică. Au fost transportați la spital în stare critică. Detectivul care i-a găsit și i-a ajutat, este și el în stare gravă, pentru că a intrat în contact cu ei. 

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net