Papa Francisc, decizie istorică: Păcatul avortului va fi iertat

Ultima actualizare:

    Papa Francisc revoluționează VaticanulFoto: Getty
Papa Francisc revoluționează VaticanulFoto: Getty

Papa Francisc a luat o decizie istorică. El îi indeamnă pe toți preoții să absolve păcatul avortului, în Anul Jubiliar al Milei, din 8 decembrie.

Suveranul Pontif a luat o hotărâre curajoasă, care nu se adesează politicienilor, ci tuturor preoților romano-catolici, potrivit site-ului Time.

Acesta este momentul să ne schimbăm viețile. Acum este momentul să ne deschidem inimile. Atunci când ne confruntăm cu fapte rele, chiar și în fața crimelor serioase”.

Deși Biserica Catolică consideră avortul ca fiind un păcat grav, iar cei care îl comit sunt excomunicați, Papa Francisc este a transmis într-o scrisoare publicată online că:  “Mă gândesc, în special, la femeile care au recurs la avort. Sunt foarte conştient de presiunea care le-a condus pe aceste femei spre această decizie. Ştiu că este o tortură din punct de vedere existenţial şi moral. Am întânit atât de multe femei care poartă în inimă cicatricea acestei decizii dureroase, pline de agonie. Ceea ce s-a întâmplat este profund nedrept. Totuşi, doar înţelegând adevărul, cineva poate să nu îşi piardă speranţa. Iertarea lui Dumnezeu nu poate fi refuzată celui care se căieşte, în special când acea persoană se apropie de Sfânta Spovedanie cu inima sinceră, căutând reconcilierea cu tatăl”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net