Papa Francisc, după confruntările din Orientul Mijlociu: „Este teribil şi inacceptabil!"

Ultima actualizare:

    Papa Francisc Foto: AFP
Papa Francisc Foto: AFP

Papa Francisc a avertizat, duminică, asupra „spiralei morţii şi a distrugerii" în confruntările din Orientul Mijlociu, considerând "teribil şi inacceptabil" pierderile de vieţi nevinovate în acest conflict, conform AFP.

O soluţie trebuie găsită „cu ajutorul comunităţii internaţionale" pentru a opri acest „crescendo al urii şi violenţei care constituie o rană gravă a fraternităţii, dificil de vindecat dacă nu se începe un dialog", a declarat Papa după rugăciunea sa duminicală Angelus.                

„Multe persoane au fost rănite şi mulţi nevinovaţi au murit. Printre ei, sunt copii şi este teribil şi inacceptabil", a declara Suveranul Pontif în vârstă de 84 de ani. 

Suveranul a declarat că urmărește cu „mare îngrijorare ceea ce se întâmplă în Ţara Sfântă în aceste zile. Ciocnirile armate violente dintre Fâşia Gaza şi Israel s-au intensificat şi riscă să escaladeze într-o spirală de moarte şi distrugere”, a mai spus Papa.

„Îmi pun întrebarea: unde vor duce ura şi răzbunarea? Credem cu adevărat că vom construi pacea distrugându-l pe celălalt?", a întrebat Papa, care a lansat în Piaţa Sfântul Petru „un apel la calm, la cei care au responsabilitatea de a înceta zgomotul armelor şi a lua drumul păcii, şi cu ajutorul comunităţii internaţionale".

Înainte de tradiţionala rugăciune Angelus, el a oficiat dimineaţă o slujbă specială pentru Myanmar. În această slujbă, el a reiterat apelurile sale de încetare a focului în această ţară confruntată cu o violentă reprimare a civililor din partea unui regim militar, făcând apel la poporul din Myanmar să nu-şi piardă speranţa, potrivit news.ro.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net