Papa Francisc: «Lumea se află la un pas de un război nuclear»

Ultima actualizare:

    Papa Francisc a ajuns în Chilefoto: Getty Images
Papa Francisc a ajuns în Chilefoto: Getty Images

Papa Francisc a spus luni că se teme de pericolul unui război nuclear şi că, în opinia lui, lumea se află acum „la limită”.

El a făcut acest comentariu înaintea vizitei în Peru şi Chile, ca urmare a alarmei false care a vizat statul Hawai, sâmbătă, şi a provocat panică în rândul locuitorilor, scrie Reuters, citat de news.ro.

Întrebat dacă este îngrijorat privind izbucnirea unui război nuclear, Papa Francisc a spus: „Cred că suntem la limită. Chiar îmi este teamă de asta. Un accident este suficient să precipite lucrurile”. El nu a făcut vreo menţiune la adresa Hawai sau Coreea de Nord.

Papa a ajuns în Chile

Papa Francisc a ajuns în Chile, unde va întreprinde o vizită de trei zile, umbrită de acuzaţii de abuz sexual asupra minorilor aduse unui număr de 80 de preoţi chilieni.

Unii dintre ei au fost condamnaţi de curtea de la Vatican, însă în timpul vizitei Papei sunt aşteptate proteste privind încercarea de acoperire a acestor cazuri.

Principalul eveniment care va avea loc în timpul vizitei Suveranului Pontif îl reprezintă o slujbă care va avea loc marţi, în aer liber, în capitala Santiago.

Papa se va întâlni şi cu victime ale dictaturii lui Augusto Pinochet, iar joi Suveranul Pontif argentinian va călători spre Peru. Aceasta este prima vizită a lui Francisc în Chile după ce a fost numit Papă în 2013.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net