Papa Francisc a răcit după ce a binecuvântat mai mulți credincioși italieni! Suveranul Pontif a anulat participarea la o liturghie

Ultima actualizare:

    Papa Francisc a anulat participarea la o liturghieFoto: Getty
Papa Francisc a anulat participarea la o liturghieFoto: Getty

Papa Francisc a anulat, joi, tradiționala liturghie a penitenței din cauza unei „indispoziții fizice”, relatează Vatican News. Suveranul Pontif a participat, însă, la reuniunile private din reşedinţa sa din San Marta, la Vatican.

Papa Francisc nu a participat joi, 27 februarie, la bazilica Sfântul Ioan din Lateran, din Roma, pentru a oficia liturghia penitenţei alături de responsabilii religioşi din capitală, din cauza „unei indispoziţii uşoare”, au informat surse de la Vatican. S-a vehiculat că această „indispoziție” ar fi, de fapt, o răceală. 

Papa Francisc nu s-a simțit bine

„Joi dimineață, Sfântul Părinte nu a mers la bazilica Sfântul Ioan din Lateran pentru celebrarea penitențială cu clerul roman. Datorită unei ușoare indispoziții, Suveranul Pontif a preferat să rămână în spațiile din Casa Sf. Marta. Celelalte angajamente din agenda zilei au decurs cu regularitate”, a declarat Matteo Bruni, directorul Sălii de Presă a Sf. Scaun.

Papa a participat la Audienţa generală de miercuri fiind puţin răcit, iar după amiază a oficiat liturghia prilejuită de Miercurea Cenuşii, care marchează începutul Postului Sfintelor Paşti la catolici, potrivit Agerpres. Suveranul Pontif a participat apoi la tradiţionala procesiune de la bazilica Santa Sabina de pe Dealul Aventinei din Roma.

Însă joi, Papa a decis să rămână la reşedinţa sa din San Marta la Vatican şi să se concentreze asupra odihnei sale.

Presa internațională scrie că această răceală vine la o zi după ce Papa a explicat că este solidar cu cei ce suferă de coronavirus, sărutându-i pe aceștia pe cap și atingându-i în zona feței în semn de binecuvântare, în Piața Sf. Petru din Roma. Conform sursei citate, la Roma s-au înregistrat 3 cazuri de coronavirus, însă toți pacienții s-au vindecat. În toată Italia însă, coronavirsul creează multă panică în orașele unde s-au declanșcat focare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net