Papa Francisc, salvat de la un atac terorist! Patru persoane, arestate

Ultima actualizare:

    Papa Francisc (78 de ani)foto: Getty
Papa Francisc (78 de ani)foto: Getty

Autoritățile susțin că au oprit un grup extrem de periculos care plănuia să-l omoare pe Papa Francisc (78 de ani). Patru persoane au fost arestate de către polițiștii antitero în Italia și Kosovo, care îi monitorizau pe suspecți pe rețelele sociale.

Toate cele patru persoane aveau cetățenie în Kosovo dar există informații cum că aceștia ar avea legături cu Syria. Polițiștii spun că Papa Francisc a primit amenințări în care teroriștii susțineau că el va fi „ultimul Papă”, potrivit mirror.co.uk.

Mai mult, au existat amenințări și împotriva fostului ambasador al Statelor Unite ale Americii în Kosovo, iar persoanele arestate ar fi lăudat atentatele din Paris în urma cărora și-au pierdut viața 130 de oameni. După arestarea celor patru persoane, au urmat mai multe raiduri în orașele italiene Brescia, Vicenza și Perugia, dar și în Kosovo.

Teroriștii își recrutau adepții pe internet

Polițiștii au dezvăluit faptul că „echipa de teroriști propaga ideologia jihadistă prin rețelele sociale”. Presupusul lider al grupului ar fi trăit în Italia înainte să fie arestat în Kosovo.

Adepții Statului Islamic au făcut numeroase amenințări la adresa Papei Francisc în ultimele luni, iar fanaticii îl acuză că ar fi „purtătorul falsului adevăr”.

Un alt atentat cu bombă împotriva lui a fost deturnat în luna ianuarie a acestui an, de către militarii filipinezi. Acesta ar fi fost organizat de către teroriștii jihadiști în Manila, capitala Filipinelor. În acea perioadă, Suveranul Pontif declara că își încredințează soarta lui Dumnezeu, cu o singură doleanță: „Viața este în mâinile lui Dumnezeu. I-am spus Domnului, «Tu ai grijă de mine. Dar dacă este voia ta ca eu să mor ori ca ceva să se întâmple cu mine, îți cer un singur favor – să nu doară. Pentru că sunt un adevărat laș atunci când vine vorba de durerea fizică»”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net