Papa Francisc:"Bisericile să plătească taxe, dacă nu ajută refugiaţi"

Ultima actualizare:

    Papa a spus că proprietățile deținute de Bisericile Catolice ar trebui să adăpostească refugiațiFoto: Getty
Papa a spus că proprietățile deținute de Bisericile Catolice ar trebui să adăpostească refugiațiFoto: Getty

Papa Francisc a făcut o nouă declaraţie controversată: bisericile care nu primesc refugiaţi şi nu îi ajută ar trebui să plătească taxe, ca orice alte instituţii ale statului. Declaraţia Suveranului Pontif vine după ce mai multe Patriarhii Catolice au refuzat găzduirea imigranților. El susține că nu este corect ca bisericile catolice să nu acorde sprijin refugiațiilor, luând în calcul averile impresionante pe care acestea le dețin.

Papa s-a plâns că unele patriarhii preferă să transforme clădirile pe care le deţin în hoteluri şi să profite de pe urma lor, în loc să ajute oamenii nevoiaşi. El a făcut această afirmație după ce a dezvăluit că a primit doar patru oferte de cazare pentru refugiaţii care îşi căutau adăpost acum doi ani. 

"Unele congregaţii spun că dacă mânăstirea e goală, o tranformăm în hotel şi putem caza oameni şi face bani în acelaşi timp. Ei bine, dacă vrei să faci asta, plăteşte taxe ca toată lumea", a spus Papa unui post de radio portughez, potrivit dailymail.co.uk.  

El speră că astfel unele clădiri rămase goale vor fi folosite pentru a caza zecile de mii de refugiaţi care vin acum în Europa. 

Biserica din Italia deţine 100.000 de clădiri

Papa Francis a mai spus că este dezamăgitor faptul că anumite biserici au fost scutite de taxe, iar banii strânși au fost utilizați în scopurile personale ale capilor lor. Declaraţiile Papei au creat adevărate controverse în Italia, cu toate că bisericile au început să plătească taxe pentru profitul lor, din 2013. Biserica din Italia deține peste 100.000 de clădiri, inclusiv sute de școli, universități, clinici private, locuințe particulare, hotele, restaurante și centre de sport. În urma unui calcul, toate acestea depășesc suma de 9 miliarde de euro, echivalentă a 39.3983696 miliarde în lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net