Liderul Bisericii Catolice demonstrează încă o dată că spune ceea ce crede, indiferent cine este persoana pe care o ia în colimator. De această dată, Donald Trump, cel care se vede noul președinte al Statelor Unite ale Americii, l-a supărat pe Francisc cu declarațiile sale legate de imigrația ilegală a mexicanilor în SUA.


După vizita de șase zile din Mexic, Papa a intervenit cu o opinie legată de subiectul Donald Trump și mexicanii ajunși ilegal în SUA: „O persoană care se gândește doar la ridicarea de ziduri, oriunde s-ar afla ele, și nu la construirea de poduri, nu este creștin”, anunță The Economist.

donald_trump.jpg

donald trump
Magnatul Donald Trump consideră că Papa Francisc nu ar trebui să se amestece în politică
Foto: Getty

 

Magnatul american nu a rămas dator, mai ales că replicile acide nu îi sunt deloc străine.  “Papa este o persoană politizată. Nu cred că înțelege problema pe care țara noastră o are, nu cred că înțelege pericolul pe care o graniță deschisă cu Mexicul o are. Sunt creştin şi sunt mândru de acest lucru. Este ruşinos pentru un lider religios să pună la îndoială credinţa unei persoane. Sunt mândru că sunt creştin şi, ca preşedinte, nu voi permite atacarea şi slăbirea permanentă a creştinismului, aşa cum se întâmplă acum în mandatul actualului preşedinte.” Declarația lui Trump s-a încheiat cu un îndemn la adresa Suveranului Pontif: să se roage ca el să devină președinte al Statelor Unite ale Americii.

 
 
Loading...